Μπόρις Τζόνσον: Αποχαιρέτησε το «Νο 10» και έστειλε μήνυμα σε όσους του έσκαψαν τον… λάκκο

6 Σεπτεμβρίου 2022

Θα στηρίξω απόλυτα τη Λιζ Τρας, είπε στην ομιλία του – Θα μεταβεί στο Μπαλμοραλ της Σκωτίας για να δει τη Βασίλισσα Ελισάβετ και να υποβάλει και επισήμως την παραίτησή του

boris-johnson-downing

Σε αυτές που θεωρεί τις μεγαλύτερες… επιτυχίες του στη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας εστίασε στην σημερινή αποχαιρετιστήρια ομιλία του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον: την υποστήριξη στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, το Brexit και την προώθηση του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19.

Ίσως δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αναφορές σε άλλα γεγονότα που συνέβαλαν τελικά στην πτώση του – για παράδειγμα, τα κορωνοπάρτι της Ντάουουνιγκ Στριτ, σχολιάζει το BBC.

26148851

Ο Τζόνσον τόνισε επίσης ότι η διάδοχός του, Λιζ Τρας, θα ενισχύσει οικονομικά τα βρετανικά νοικοκυριά. «Και γνωρίζω ότι η Λιζ Τρας και αυτή η συμπονετική Συντηρητική κυβέρνηση θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οδηγήσουμε τους πολίτες στην έξοδο από αυτή την κρίση και αυτή η χώρα θα το αντέξει και θα κερδίσουμε», συνέχισε.

«Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για την οικονομία. Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τις οικογένειες σε όλη τη χώρα. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε και θα το κάνουμε, θα βγούμε από αυτό πιο δυνατοί», κατέληξε.

Μετά το «Hasta la Vista, baby», που είπε στη βουλή των Κοινοτήτων καταχειροκροτούμενος από μέλη του Συντηρητικού Κόμματος για να τους αποχαιρετήσει , ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίαs επισήμανε τα σημαντικότερα γι΄αυτόν επιτεύγματα στη διάρκεια της θητείας του με την σύζυγό του Κάρι Σίμοντς να παρακολουθεί την ομιλία.

26148862

«Δεν θα προσφέρω σε αυτήν την κυβέρνηση τίποτα άλλο παρά την πιο ένθερμη υποστήριξή μου. Θα ξεπεράσουμε (τα προβλήματα), θα βγούμε πιο δυνατοί, ήρθε η ώρα να στηρίξουμε όλοι τη Λιζ Τρας», τόνισε.

«Παραδίδει τη σκυτάλη» στη Λιζ Τρας, προτρέπει τη Βρετανία να αψηφήσει τον Πούτιν και κατακεραυνώνει τους βουλευτές που τον πρόδωσαν», γράφει η εφημερίδα Daily Mail.

Φορώντας ένα φούξια φόρεμα, η τρίτη σύζυγός του όπως και πολλοί υποστηρικτές του, παρακολούθησαν τη σημερινή ομιλία του έξω από το «No 10».

26150011

Ο Τζόνσον έστειλε επίσης σαφές μήνυμα ότι η Βρετανία πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία ενάντια στην επιθετικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά τον οικονομικό πόνο που προκάλεσε ο «εκβιασμός» του στις τιμές του φυσικού αερίου.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές που του έσκαψαν τον… λάκκο, είπε χαρακτηριστικά:

«Η σκυτάλη θα παραδοθεί καθώς απροσδόκητα αποδείχθηκε σε σκυταλοδρομία. Άλλαξαν τους κανόνες στα μισά του δρόμου, αλλά δεν πειράζει αυτό τώρα».

Προκάλεσε επίσης τα γέλια του κοινού συγκρίνοντας τον εαυτό του με… πύραυλο λέγοντας ότι θα απομακρυνόταν από το δρόμο σε ένα απομακρυσμένο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Επιπλέον, ευχαρίστησε το προσωπικό που ανέχτηκε τον παράξενο σκύλο του.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, έσφιξε το χέρι με ορισμένους από τους υποστηρικτές του, νυν και πρώην υπουργοί τους , όπως ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ .

Στη συνέχεια αποχώρησε έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Κάρι και τα δύο παιδιά τους.
 

26148914__1_

Ειδήσεις σήμερα:


[There are no radio stations in the database]