Αυστραλία: 4χρονος «ήρωας» έσωσε τη ζωή της μαμάς του

6 Σεπτεμβρίου 2022

Ένα αγόρι μόλις 4 ετών από την Αυστραλία κατάφερε να σώσει τη ζωή της μητέρας του, αφού είχε την ετοιμότητα – και τη γνώση – να καλέσει την άμεσο δράση, όταν αυτό χρειάστηκε.

Ο μικρούλης με το όνομα Μούντι Κόκερ κάλεσε τον εθνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης της Αυστραλίας, το 000, στις 27 Αυγούστου και είπε στο τηλεφωνικό κέντρο ότι «Η μαμά έπεσε κάτω».

«Όταν φθάσαμε στη διεύθυνση που μας έδωσε, ο μικρός βρισκόταν στο παράθυρο και μας έγνεφε», είπε αργότερα στους δημοσιογράφους ο τραυματιοφορέας Μαρκ Σμολ.

Μέσα στο σπίτι, ο Μόντι βοήθησε το πλήρωμα του ασθενοφόρου να διαπιστώσει ότι η μητέρα του, Γουέντι, είχε υποστεί κρίση επιληψίας.

Η γρήγορη σκέψη του έκανε τεράστια διαφορά, είπε ο κ. Σμολς: «Ειδικά αν χτυπήσεις το κεφάλι σου όταν πέσεις ή άμα έχεις μια παρατεταμένη κρίση, μπορεί να είναι αρκετά σοβαρό».

Οι διασώστες επέστρεψαν στο σπίτι του μικρούλη στο Λόνσεστον της Τασμανίας την Τρίτη, για να δώσουν στον 4χρονο Μόντι έναν «έπαινο» για τη γενναιότητά του.

Η μητέρα του είπε στους δημοσιογράφους ο Μόντι ήξερε ότι είχε κάνει κάτι καλό, αλλά υποβάθμισε τον ρόλο του, λέγοντας στους φίλους του στο φροντιστήριο ότι αυτό που έκανε ήταν «εύκολο».

«Η γιαγιά του ήρθε σπίτι και είπε: “Πού είναι ο υπερήρωας;” Και ο μικρός απάντησε: “Ω, όχι, δεν είμαι σούπερ ήρωας. Είμαι απλώς ένας ήρωας!”»

Το απόγευμα πριν από το συμβάν, η κ. Κόκερ είχε εξηγήσει στον Μόντι πώς να καλεί ασθενοφόρο. Δεν περίμενε, ωστόσο, ότι θα χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση τόσο σύντομα.

Η μαμά του Μόντι θυμάται να αισθάνεται αδιαθεσία και να προσπαθεί να τηλεφωνήσει στον άντρα της την ημέρα του συμβάντος. Έπειτα, όλα σκοτείνιασαν.

«Όταν συνήλθα, το ασθενοφόρο ήταν ήδη εκεί. Είμαι τόσο περήφανη για αυτόν… σίγουρα έσωσε την κατάσταση».

Ο κ. Σμολς προσέθεσε: «Είμαι παραϊατρικός για 13 χρόνια, και έχω δει μεγαλύτερα παιδιά να καλούν ασθενοφόρο, αλλά ποτέ, ποτέ ένα τετράχρονο».


[There are no radio stations in the database]