Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη είστε κατηγορούμενος – Εσείς προσωπικά δώσατε εντολή να ακούνε τον Ανδρουλάκη

26 Αυγούστου 2022

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τον ως κατηγορούμενο και ως έχοντα την αποκλειστική ευθύνη.  Ο κ. Τσίπρας κάλεσε μάλιστα επιτακτικά τον κ. Μητσοτάκη να αποκαλύψει τον λόγο παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη λέγοντας: “Γιατί παρακολουθούσατε τον τότε ευρωβουλευτή και σήμερα αρχηγό του τρίτου κόμματος. Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που επικαλείστε; Δώστε μια απάντηση. Ποιος ήταν ο εθνικός λόγος; Ήταν πράκτορας ξένων συμφερόντων ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι κατάσκοπος; Είναι επικίνδυνος για τα δικά μας συμφέροντα;  Ακόμα και η άρνηση σας να πείτε την αλήθεια είναι απάντηση. Η σιωπή αποτελεί την ισχυρότερη απόδειξη της ενοχής σας. Οι υπεκφυγές και τα ψέματα τελείωσαν. Δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο του ανιψιού σας και του εκλεκτού σας για την ΕΥΠ” είπε. 

  Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε θράσος και δειλία στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αρνείται την ευθύνη και να λέει ότι φταίει ο ανιψιός του.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε  για καθεστώς νεποτισμού, σήψης και παρακμής που όμοιο του δεν έχει ξαναδεί η μεταπολιτευτική Ελλάδα. 

“Δεν είναι μόνο οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων. Υπάρχει πλέγμα ενεργειών που αποκαλύπτει την καθεστωτική σας αντίληψη” είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εφόρμησε όπως οι ακρίδες στο δημόσιο χρήμα.

«Κύριε Μητσοτάκη, εσείς προσωπικά δώσατε εντολή να ακούνε τον Ανδρουλάκη – Όχι μόνο γνωρίζατε αλλά ήσασταν ο ιθύνων νους της παρακρατικής λειτουργίας»

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγόρησε ως τον εντολέα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ο Αλέξης Τσίπρας.  “Η αίσθηση αλαζονείας σας οδήγησε να  παρακολουθείτε ακόμα και τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Τον κ. Ανδρουλάκη δεν αποφάσισε ούτε ο ανιψιός σας ούτε ο διοικητής της ΕΥΠ να τον παρακολουθήσουν. Εσείς δώσατε εντολή να τον παρακολουθήσουν. Προσωπικά εσείς. Ούτε γιατί είναι πράκτορας ούτε γιατί είχε σχέσεις με Κινέζους ή Αρμενίους. Τον κ. Ανδρουλάκη δώσατε εσείς εντολή να τον ακούν γιατί μέσα στην αλαζονεία σας θέλατε να ελέγξετε απολύτως τις εξελίξεις και στο τρίτο κόμμα ενόψει απλής αναλογικής. Είναι τόσο ποταπός ο λόγος όσο και οι προθέσεις σας. Είναι ο ορισμός της υπονόμευσης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος” είπε ο κ. Τσίπρας.

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Με αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές έκλεισε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπορας κηρύσσοντας όπως είπε ανένδοτο θεσμικό αγώνα για την προάσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του πολίτη.  “Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Είναι εκτροπή που δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αφήσουμε να περάσει έτσι” είπε.

Tagged as

[There are no radio stations in the database]