Μητσοτάκης: Θα αναλάβω το πολιτικό κόστος – Λάθος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη

26 Αυγούστου 2022

Οκ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ευχή πως η συζήτηση θα διεξαχθεί σε κλίμα εθνικής συναίνεσης λέγοντας ότι αναζητά συγκλίσεις για να θεραπευθούν διαχρονικά λάθη.“Έκανα αυτοκριτική για όσα συνέβησαν με νόμιμη επισύνδεση. Δεν δίστασα να παραδεχθώ ότι ήταν λάθος” είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα επικαλούμενος πως παρακολουθούσαν τον ίδιο και την οικογένεια του όταν διεκδικούσε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας : “Να μας πείτε ποια παράκεντρα παρακολουθούσαν εμένα, τη σύζυγό μου και την κόρη μου επί ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο πρωθυπουργός πάντως υπερασπίστηκε το έργο της ΕΜΠ λέγοντας ότι καμία πρωτοβουλία μας δεν πρέπει να υπονομεύσει το έργο της ΕΥΠ. “ Κάθε πρωτοβουλία οφείλει να σεβαστεί το σημαντικό εθνικό έργο της ΕΥΠ. Είναι η ΕΥΠ που συντέλεσε να μας βρει έτοιμους η μαζική μεταναστευτική εισβολή που επιχειρήθηκε στο Έβρο. Είναι αυτή που συμβάλει στους αμυντικούς και διπλωματικούς μας χειρισμούς. Είναι πολύτιμος εθνικός βραχίονας η ΕΥΠ. Θα ήταν ολέθριο να παραλύσει. Ένα ολίσθημα δεν αρκεί και δεν πρέπει να μηδενίσει το σημαντικό της έργο” είπε.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για περίπου 500  παγκοσμίως λογισμικά παράνομα τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά. “Πολλά παρέχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα. Είναι μια πραγματικότητα τα οποία η σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίσει . Σε πολλές χώρες υπάρχουν αποδείξεις ότι χρησιμοποιούνται νέες μέθοδοι παρακολούθησης “ είπε.

«Βουλευτές σας μετέδιδαν σε ανοικτή ακρόαση τη συνεδρίαση της Θεσμών»

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος παρακολουθεί τη συνεδρίαση από το γραφείο του λέγοντας ότι αν θεωρεί ότι η επισύνδεσή του ήταν παράνομη μπορεί να προσφύγει ί σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια  και τότε θα μάθει αν ήταν παράνομη. Τόνισε δε, ότι με βάση τον νόμο δεν μπορεί να αποκαλυφθούν και μάλιστα δημόσια οι λόγοι παρακολούθησής του. 

Μάλιστα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την άποψη που εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι στο απυρόβλητο λόγω της ιδιότητάς του. “Ας σκεφτούμε λίγο πως εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή και τότε θα αντιληφθούμε όλοι τι ακριβώς  εννοώ” είπε. 

Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι βουλευτές του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής αναμετέδιδαν σε ανοικτή ακρόαση προς συγκεκριμένα μέσα στη συνεδρίαση σπάζοντας το απόρρητο.

«Εγώ αμέσως μόλις το πληροφορήθηκα τόλμησα να διαχωρίσω τη θέση μου με πρακτικές άλλων εποχών , και κουνάτε εσείς το δάχτυλο με δυο υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο. Πάει πολύ να με αποκαλείτε εσείς ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Εσάς που σας έχουν καταγγείλει 5 πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις. Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και ένας ακόμη ο κ. Βαρουφάκης. 

Θα ακούσω με προσοχή τον κ. Βαρουφάκη διότι έχει γράψει: “Άκουσα τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται στην περίοδο Ρουμπάτη στην ΕΥΠ ως χρυσή. Προσωπικά έχω γνώση ότι επί Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε ακόμα και εναντίον της κυβέρνησης μας. Ας έρθει κάποιος να με μηνύσει”. Εσείς κ. Τσίπρα που διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας για τη δημοκρατία, εσείς δεν ήσασταν  ο πρωθυπουργός επί του οποίου υπεκλάπησαν email του Αντιπροέδρου του ΣτΕ που κατέληξαν στην Αυγή; Πότε; Μια μέρα πριν εξετάσει το ΣτΕ την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά. Δικά σας καμώματα αυτά. Μάλλον θέλατε να το σιγουρέψετε. Ποιος λοιπόν μιλά για ποιον».  

«Θα αναλάβω το πολιτικό κόστος αλλά θα οδηγήσω τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι – Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος αλλά οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

Μηνύματα προς δυνάμεις οι οποίες απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας έστειλε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι  θα αναλάβει το πολιτικό κόστος, θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας αλλά τότε θα έχει οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι.

Με αφορμή την ιστορία του Έβρου, όπου όπως υποστήριξε μεθοδεύεται νέο κύμα εισβολής ο Πρωθυπουργός είπε ότι γνωρίζει  τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που ποτέ δεν άντεξαν τον δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας.

“Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα στηθούν τα άλλα λιμάνια από τα οποία κάποτε κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα μέσα ενημέρωσης με γνωστούς πρωταγωνιστές για να επηρεάσουν την πολιτική σκηνή. Σε όσους σκέπτονται έτσι η απάντηση είναι μία. Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν γυρνάνε πίσω. Στη δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανένα.  Ζητάτε εκλογές. Σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας ζητάτε να μπει η χώρα σε μια δίμηνη ή τρίμηνη περιπέτεια χωρίς να αναλογίζεστε τι σημαίνει αυτό.  Σκεφθείτε τι θα σημαίνει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Εν μέσω αυτής της κρίσης έρχεται και ζητάτε εκλογές για να οδηγήσετε τη χώρα στην αστάθεια για να κάνετε τη χάρη σε αυτούς που δεν θέλουν τον  Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και το έχουν πει και δημόσια. Θα αναλάβω το πολιτικό κόστος. Θα τον περάσουμε το δύσκολο χειμώνα. Θα οδηγήσω  τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιος. Ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και δεν την εκχωρεί σε κανέναν. Θα περάσουμε τον δύσκολο χειμώνα και θα αναμετρηθούμε στο τέλος της τετραετίας. Είναι καλύτερο μια κυβέρνηση που κάνει λάθη από μια λάθος κυβέρνηση” είπε ο πρωθυπουργός.


[There are no radio stations in the database]