Συνταγές για παιδιά: Μαρμελάδα μήλου χωρίς ζάχαρη

17 Αυγούστου 2022

Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα και τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό.

Σύμφωνα με το momjunction.com, τα μήλα προάγουν την υγεία της καρδιάς, κάνουν καλό στα κόκαλα, βοηθούν στην αντιμετώπιση και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, ενώ η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά προστατεύει από ασθένειες.

Επίσης, τα μήλα, ειδικά τα κόκκινα, έχουν γλυκιά γεύση και τα παιδιά τα τρώνε ευχάριστα. Μπορείτε μάλιστα να τα χρησιμοποιήσετε και σε πληθώρα συνταγών για σνακ ή για να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα για το πρωινό των παιδιών αλλά και όλη της οικογένειας.

Σπιτική μαρμελάδα μήλου χωρίς ζάχαρη – Πώς θα τη φτιάξετε

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό μήλα
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 με 8 χουρμάδες ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε να είναι
  • ½ κουταλιά της σούπας σπόρους chia προαιρετικά

Εκτέλεση:

Βγάλτε τη φλούδα από τα μήλα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε τα κομματάκια σε ένα μπολ και προσθέστε το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε.

Βάλτε τα μήλα σε μία κατσαρόλα και προσθέστε τους χουρμάδες αφού πρώτα τους ψιλοκόψετε. Κλείστε το καπάκι και αφήστε τα μήλα να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν. Θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά.

Μόλις μαλακώσουν τα κομματάκια πολτοποιήστε τα και προσθέστε τους σπόρους chia. Ανακατέψτε καλά και μόλις κρυώσει η μαρμελάδα μπορείτε να τον αποθηκεύσετε σε βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς έως και δύο εβδομάδες στο ψυγείο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.


[There are no radio stations in the database]