Κολωνός: Καταδίωξη Ρομά διαρρηκτών από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ (ΦΩΤΟ)

4 Αυγούστου 2022

Στην σύλληψη δυο διαρρηκτών προχώρησαν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, ύστερα από μια επεισοδιακή καταδίωξη που έλαβε χώρα στην «καρδιά» της εγκληματικότητας, τον Κολωνό.

Αποκλειστικό Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του synenas.gr, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, όταν έλαβαν σήμα από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για διάρρηξη οικείας στην περιοχή του Κολωνού.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 21:45 και χωρίς να χρονοτριβήσουν οι ένστολοι έφτασαν στην οδό Σπύρου Πάτση σε μόλις 3′ από την στιγμή που λήφθηκε το σήμα. Στο σημείο τους περίμενε ο άνδρας που κάλεσε το 100 όταν παρατήρησε δυο άνδρες να σκαρφαλώνουν από έναν δέντρο και να εισέρχονται στα διαμερίσματα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας.

Ο άνδρας που κάλεσε την αστυνομία βρισκόταν στο ισόγειο της πολυκατοικίας όταν έκανε νόημα στους αστυνομικούς να τον ακολουθήσουν, καθώς είχε στην κατοχή του τα κλειδιά των δυο διαμερισμάτων του Α’ ορόφου.

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του είχαν εμπιστευτεί τα κλειδιά των διαμερισμάτων, ενώ οι ίδιοι απουσίαζαν σε ταξίδι. Ο άνδρας άνοιξε την πόρτα και οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα αντικρίζοντας ένα σπίτι άνω-κάτω. Τα συρτάρια ήταν όλα βγαλμένα και πεταμένα σε κρεβάτια και καναπέδες. Στο πάτωμα βρίσκονταν διάφορα χαρτιά, φάκελοι, τσάντες ενώ από τα ριγμένα ρούχα είχαν δημιουργηθεί «βουναλάκια».

Όπως διαπιστώθηκε και από τα ίχνη παραβίασης, οι διαρρήκτες σκαρφάλωσαν από το δέντρο που τους είχε υποδείξει ο μεσήλικας και στη συνέχεια έσπασαν τις μπαλκονόπορτες.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί, αφού έψαξαν εξονυχιστικά τα διαμερίσματα, εντόπισαν ένα σπασμένο παράθυρο, το οποίο οδηγούσε στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Από εκεί ανέβηκαν στην ταράτσα όπου εντόπισαν τους δυο διαρρήκτες. Στη θέα των αστυνομικών οι Ρομά πέταξαν τα χρήματα και τα χρυσαφικά που κρατούσαν και πήδηξαν στη διπλανή πολυκατοικία.

Χωρίς να το πολυσκεφτούν οι καλά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί τους καταδίωξαν πηδώντας και εκείνοι στην πολυκατοικία, καλώντας τους να παραδοθούν. Οι θρασύτατοι δράστες όχι απλά αρνήθηκαν να παραδοθούν, όταν περικυκλώθηκαν προέβαλαν σθεναρή αντίσταση κατά των αστυνομικών Αρχών.

Ωστόσο, με συνοπτικές οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δράστες, οι οποίοι προσπαθούσαν -μάταια- να τραυματίσουν τους αστυνομικούς. Επιτόπου και οι δυο δράστες, 27 και 17 ετών ομολόγησαν ότι είχαν διαρρήξει τις οικίες και είχαν αφαιρέσει προσωπικά αντικείμενα, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, χρυσαφικά και το ποσό των 65 ευρώ.

Και οι δυο οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας για τα περαιτέρω.

πηγή: https://synenas.gr/


[There are no radio stations in the database]