Αυστραλία: Παίκτες ράγκμπι αρνήθηκαν να φορέσουν φανέλα της ομάδας τους με τη σημαία του Pride

27 Ιουλίου 2022

Σάλος στην χώρα της Ωκεανίας με την απόφαση επτά παικτών να μποικοτάρουν την νέα φανέλα – Γιατί ο σύλλογος ζήτησε συγγνώμη – Δείτε βίντεο

Επτά παίκτες στο Εθνικό Πρωτάθλημα (National Rugby League – NRL) της Αυστραλίας αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν έναν κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους λόγω της απόφασής της να φορέσουν φανέλα gay pride με τα χαρακτηριστικά χρώματα του ουράνιου τόξου.

Eπτά παίκτες στο Εθνικό Πρωτάθλημα (National Rugby League – NRL) της Αυστραλίας αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν έναν κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους λόγω της απόφασής της να φορέσουν φανέλα gay pride με τα χαρακτηριστικά χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ο σύλλογος ζήτησε συγγνώμη για τον χειρισμό της κατάστασης, ενώ ο προπονητής της ομάδας Ντε Χάσλερ ανέφερε ότι ο σύλλογος έχει κάνει ένα «σημαντικό λάθος» που προκάλεσε «σύγχυση, δυσφορία και πόνο σε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα σε εκείνες τις ομάδες των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πραγματικότητα προσπαθούσαμε να υποστηρίξουμε».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη, ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από την LGBT κοινότητα και από τους εμπλεκόμενους παίκτες. «Δεν συμπεριλήφθηκαν σε καμία από τις συζητήσεις και, τουλάχιστον, θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η γνώμη τους», είπε ο Χάσλερ.

Δείτε βίντεο:

Ο πρόεδρος του συλλόγου Σκοτ Πεν, δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από τη στάση των παικτών, ωστόσο σέβεται την απόφασή τους. «Δεν θέλουμε αυτοί οι παίκτες να είναι παρίες, αλλά ως σύλλογος γιορτάζουμε και υποστηρίζουμε τους πάντες», είπε χαρακτηριστικά στη Sydney Morning Herald.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε επαίνεσε τη Manly για τη στάση της. «Είναι σημαντικό στην αυστραλιανή κοινωνία να σεβόμαστε τον καθένα γι’ αυτό που είναι», είπε. Επί του πρακτέου, αυτό σημαίνει ότι η Manly θα χάσει βασικούς παίκτες της όταν θα αντιμετωπίσει τους Sydney Roosters την Πέμπτη – ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να κρίνει έαν η ομάδα θα περάσει στους τελικούς του NRL.


[There are no radio stations in the database]