Το σημερινό αστυνομικό δελτίο με την Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

20 Ιουλίου 2022

Στην εκπομπή “Εδώ στα Δυτικά” με τον Αναστάση Ατζάμπο, για τις νέες εξελίξεις για την πυρκαγιά στην Πεντέλη, μίλησε η Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη στο planetwebradio.gr

Πυρκαγιές Αττικής 2022 (20/7) Καίγονται σπίτια και δάση

Δραματική παραμένει η κατάσταση σε πολλά μέτωπα της Αττικής αυτή τη στιγμή υπάρχουν ενεργά μέτωπα σε Παλλήνη Ανθούσα Πεντέλη ντράφι και σε κάποια σημεία στον Γέρακα. Από νωρίς οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να μην μπει η φωτιά στη Διώνη. Το Ντράφι έχει παραδοθεί στις φλογες. Οι δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή Διωνη όπου καίγονται σπίτια. Οι φλόγες με μανία πλησιάζουν τα σπίτια. Συνεχείς αναζωπυρώσεις και διασπαρτες εστίες φωτιας.

Νέο μέτωπο σε παρθένο δάσος του πανόραματος όπου καίγεται δάσος που δεν είχε προλάβει να κάνει από το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς. Οι καπνοί σκεπάζουν την ευρύτερη περιοχή.

Συγκινεί η ανδρεία και και των αξιωματικών οι οποίοι εκτός από το συντονισμό των επιχειρήσεων αναλαμβάνουν και η δράση στα πεδία των μαχών κρατώντας σε πολλές περιπτώσεις και οι ίδιοι τον αυλό, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες των ανθρώπων.

Ένας άντρας 80 ετών αυτοκτόνησε στην Ανθούσα, όταν είδε την πυρκαγιά να πλησιάζει και να περικυκλώνει το σπίτι του. Ο ηλικιωμένος, του οποίου το σπίτι είχε καεί τρεις φορές κατά το παρελθόν, έδωσε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας περίστροφο. Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε σήμερα το πρωί από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για την κατάσταση που επικρατεί στην Πεντέλη αφήνοντας αιχμές για εμπρησμό επισημαίνοντας πως η φωτιά στην Πεντέλη έχει σβήσει ενώ τόνισε πως ο τρόπος με τον οποίο ξέσπασε η φωτιά δεν μπορεί να ξεκίνησε από φυσικά αιτία.

Κέντρα κοινωνικής φροντίδας εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πυροσβέστες και πολίτες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς στα νοσοκομεία της Αθήνας. Ειδικότερα έχουν εκκενωθεί κατοικίες υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΡΗΤΗ, το κέντρο ειδικών ατόμων Η ΧΑΡΑ, η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων ΕΦΕΣΤΙΑ, ενώ τρεις πυροσβέστες διακομίστηκαν στο ΓΝΑ 251.

Η Λεωφόρος Μαραθώνος παραμένει κλειστή λόγω της φωτιάς που μαίνεται από χθες το απόγευμα στη βόρεια και Ανατολική Αττική. Όπως είναι λογικό έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στις Λεωφόρος Λαυρίου και Σπάτων ενώ νωρίτερα υπήρχαν προβλήματα και στην Αττική οδό. Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στο ρεύμα προς αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα παραμένουν κλειστές οι έξοδοι Μαραθώνα και Ανθούσας.


[There are no radio stations in the database]