Βουλή – Τσίπρας: Η απαράδεκτη διατύπωση Βερναρδάκη για την Κεραμέως δεν εκφράζει ούτε το ΣΥΡΙΖΑ ούτε εμένα

14 Ιουλίου 2022

Live η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή – Πώς απέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον «εκτσογλανισμό» στον οποίο αναφέρθηκε χθες ο Μητοτάκης

Στη δήλωση Βερναρδάκη για την Κεραμέως, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.  Παράλληλα,  εξαέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για προσπάθεια κοινωνικού διχασμού. 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε: 

«Χθες γίναμε μάρτυρες ενός ευτυχώς σπάνιου κοινοβουλευτικά σκηνικού. Ο Μητσοτάκης ήρθε εσπευσμένα κατά την πρώτη ημερά συζήτησης ενός κρίσιμου νομοσχεδίου και όχι την ημερα ψήφισής του όχι γιατί είχε κάποια άλλη υποχρέωση, αλλά για να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό που είχε λάβει χωρα λίγες ώρες πριν.

Και για να βρει ευκαιρία να προβεί σε πρωτοφανή ακρότητα αθλιότητα να συνδέσει την επίθεση την εμπρηστική με την πολιτική αντιπαράθεση εδώ στη βουλή για τα εκπαιδευτικά θέματα και να αφήσει αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν πρόκειται να το σηκώσουμε. Στον στόχο διχασμού της κοινωνίας εμείς θα αντιτάξουμε τον στόχο της ένωσης της κοινωνίας.

Θα σας αράξουμε στην νομιμότητα και τη νηφαλιότητα. Στον τοξικό κατήφορο του κ. Μητσοτάκη εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε. Τον χορό του διχασμού δεν θα τον χορέψουμε.

Κατανοώ ότι ο αρχηγός σας βρίσκεται στο αδιέξοδο. Είναι το αδιέξοδο των κρίσεων που ο ίδιος μεγέθυνε. Ήρθε και η έκθεση της Κομισιόν που δείχνει ότι η κυβέρνηση ντροπιάζει την χώρα. Η έκθεση λέει ότι υπάρχει σοβαρό θέμα διαφθοράς και ελευθερίας του λόγου. Λέει ότι υπάρχουν παράνομες χρηματοδοτήσεις όπως η λίστα Πέτσα. Εϊναι σε αδιέξοδο ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό δεν σημαίνει ότι για να ξεπεράσει το αδιέξοδο έχει το δικαίωμα να είναι ο ίδιος παραγωγός τοξικότητας και διχασμού.

Πήρε αφορμή από την άστοχη, ατυχή, απαράδεκτη και καταδικαστέα διατύπωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπο της Υπουργού Παιδείας. Μια διατύπωση που αμέσως απεσύρθη. Ο ίδιος έχει ζητήσει συγγνώμη. Μια δήλωση που δεν μας εκφράζει, ούτε εμένα.

Δεν σας ήταν αρκετή αυτή η συγγνώμη; Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν σας είναι αρκετή, είναι έντιμο να αντιπαραβάλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ορολογία χαμαιτυπείου και να αποκαλεί τους αντιπάλους του τσογλάνια και να κατηγορεί για εμπρησμούς; Είναι πολιτικό ήθος αυτό. Όχι. Αυτό είναι το απώτατο όριο τοξικότητα και διχασμού.

Δεν αισθανθήκαμε οργή όταν τον ακούσαμε. Τρόμο αισθανθήκαμε για όσα ακόμα μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος εις βάρος της κοινωνίας και της Δημοκρατίας

Σε μια χώρα όπου δημοσιογράφοι διώκονται και δολοφονούνται και ένα ΜΜΕ παραδίδεται στις φλόγες, ο πρωθυπουργός αντί να αναλάβει τις ευθύνες έρχεται στη Βουλή για να κατηγορήσει αντιπάλους του. Αυτό είναι κλίμα ζόφου και τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για την κοινωνία

Εγώ δεν χρησιμοποιώ αυτούς τους όρους στο λεξιλόγιό μου. Όμως απ’ την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τον όρο εκτσογλανισμό, να σας πω τι είναι ο εκτσογλανισμός. Είναι η περιβολή με ασυλία ακόμα και αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας για το εθνικό θέατρο, ο κ. Λιγνάδης ο οποίος θα μας κουνά δάκτυλο ότι ήταν θύμα.

Το αίσθημα αδικίας των γονιών του Ζακ Κωστόπουλου.

Εκτσογλανισμός είναι η έξωση της δημοσιογράφου από το σπίτι της πρώτη κατοικία την ώρα που ο πρωθυπουργός χρωστά δεκάδες εκατομμύρια και εκατοντάδες το κόμμα σας.

Η λεηλασία των νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ΔΕΗ είναι εκτσογλανισμός. Την στιγμή που τα γκόλντεν μποις δίνουν μπόνους στους ευαυτούς τους. Η αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας».

Live η ομιλία του

https://fb.watch/efN5BbNPqH/


[There are no radio stations in the database]