Καταζητούμενος διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη στην Αχαΐα

23 Ιουνίου 2022

Μαζί με την Ελληνίδα συνεργό του, είχαν κάνει 35 «συναλλαγές» με 25 χρήστες της περιοχής

Ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Λαμίας για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εκκρεμούσε σε βάρος ενός αλλοδαπού που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, αλλά εκείνος διακινούσε ανενόχλητος ναρκωτικά στην Αχαΐα. Μαζί με την Ελληνίδα συνεργό του, είχαν κάνει 35 αγοραπωλησίες σε 25 χρήστες της περιοχής.

Ο αλλοδαπός, που είχε μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, εντοπίστηκε από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. μέσα στο αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο κοντά σε μια παραλία στην Κάτω Αχαΐα. Μόλις τους είδε, έβαλε μπροστά και επιχείρησε να διαφύγει με μεγάλη ταχύτητα και επικίνδυνους ελιγμούς, πετώντας στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε το όχημα και προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας, όμως συνελήφθη μετά από καταδίωξη.

Πάνω του και στην διαδρομή που ακολούθησε, οι αστυνομικοί βρήκαν 14 «φιξάκια» με συνολικά 9,8 γραμμάρια κοκαΐνης και άλλα πέντε με 11,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ κατέσχεσαν και 660 ευρώ. Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του, οι άνδρες της Ασφαλείας κατέσχεσαν οκτώ φυσίγγια πυροβόλου όπλου, 17,5 γραμμάρια μιας λευκής ουσίας άγνωστης σύνθεσης που εστάλη για ανάλυση, 0,8 γραμμάριο κοκαΐνης, δυο ψηφιακές ζυγαριές και ένα αιχμηρό αντικείμενο.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητό του ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και σε βάρος της Ελληνίδας συνεργού του.

Είχε το αυτοκίνητο φορτωμένο με κάνναβη

Στη νέα εθνική οδό Πατρών- Πύργου εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. να κινείται με αυτοκίνητό του ένας Έλληνας, το βράδυ της Τρίτης και όταν τον ακινητοποίησαν για έλεγχο βρήκαν στο όχημα 60 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, 63 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή “σοκολάτας” και ένα μεταλλικό τρίφτη. Ο οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


[There are no radio stations in the database]