Premier League: Αλλάζει το πρωτόκολλό της για την Covid

16 Ιουνίου 2022

Αγώνες της επόμενης σεζόν θα επαναπρογραμματίζονται μόνο εάν ο αντίκτυπος της μη διαθεσιμότητας παικτών στην ομάδα ενός συλλόγου είναι πραγματικά εξαιρετικός

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-2022, η Premier League χρειάστηκε να αναβάλει 22 αγώνες λόγω πάρα πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού. Για να μην επαναληφθούν αυτές οι καταστάσεις, η διοργανώτρια αρχή του Αγγλικού πρωταθλήματος αποφάσισε να κάνει πιο αυστηρούς τους όρους για την αναβολή ενός αγώνα.

Σε απόφαση που πάρθηκε την Τετάρτη (15/6) αγώνες της επόμενης σεζόν θα επαναπρογραμματίζονται μόνο εάν ο αντίκτυπος της μη διαθεσιμότητας παικτών στην ομάδα ενός συλλόγου είναι πραγματικά εξαιρετικός, όπως ανακοίνωσε η Λίγκα.

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, τα αιτήματα θα συνεχίσουν να αξιολογούνται κατά περίπτωση, αλλά θα γίνονται δεκτά μόνο εάν ο ενδιαφερόμενος σύλλογος έχει λάβει όλα τα μέτρα για την αποφυγή αναβολής.

«Αυτό θα αντικαταστήσει τις προηγούμενες οδηγίες αναβολής αγώνα για την Covid-19, παρέχοντας μια τυπική διαδικασία για τις αιτήσεις», ανέφερε η λίγκα σε δήλωσή της συμπληρώνοντας πως:

«Η έγκριση θα χορηγείται μόνο όταν ο αντίκτυπος της μη διαθεσιμότητας των παικτών στην ομάδα ενός συλλόγου είναι πραγματικά εξαιρετικός κι όταν ο ενδιαφερόμενος σύλλογος έχει λάβει όλα τα εύλογα μέτρα για να αποφύγει την ανάγκη υποβολής της αίτησης».

Την περσινή σεζόν οι ομάδες μπορούσαν να κάνουν αίτηση για αναβολή του αγώνα μόνο εάν είχαν τουλάχιστον τέσσερα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα τους.

Με τις νέες αλλαγές στο πρωτόκολλο αν μια ομάδα έχει διαθέσιμους 10 παίκτες και έναν τερματοφύλακα θα μπορεί να αγωνιστεί, ενώ σε περίπτωση τραυματισμών θα πρέπει να υποβάλλεται πλήρης τεκμηρίωση σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ποδοσφαιριστής. Επίσης όσοι είναι θετικοί στην Covid, θα πρέπει να φαίνεται η ημερομηνία του θετικού τεστ και πότε εμφάνισαν για πρώτη φορά συμπτώματα.

Η νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Αγγλίας θα ξεκινήσει στις 6 Αυγούστου.


[There are no radio stations in the database]