Η Ford πιστεύει στα υβριδικά

16 Ιουνίου 2022

Η Ford θα συνεχίσει να κατασκευάζει μοντέλα με υβριδική τεχνολογία, τουλάχιστον για μία δεκαετία ακόμα, πριν περάσει στην εποχή των αμιγώς ηλεκτρικών.

Η Ford στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές ρύπων για όλη την γκάμα των οχημάτων της, τόσο στην ευρωπαϊκή αγορά, όσο και στην αμερικάνικη, έως το έτος 2035. 

Για την αγορά των ΗΠΑ που όπως φαίνεται «καθυστερεί» η διείσδυση των ηλεκτρικών, η Ford μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της Jim Farley, έχει την πρόθεση να κατασκευάζει υβριδικά οχήματα μέχρι το 2035. Σε μια επικοινωνία που είχε με τους μετόχους της μάρκας, ο Farley έγινε και λίγο πιο συγκεκριμένος αναφορικά με τα αποτελέσματα σε επίπεδο πωλήσεων.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουμε την ισχυρότερη υβριδική γκάμα όλων των εποχών. Πουλήσαμε σχεδόν 88.000 υβριδικά οχήματα μόνο στις ΗΠΑ πέρυσι και φέτος έχουμε ήδη πουλήσει 36.000 μέχρι τον Απρίλιο. Αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό για εμάς να βλέπουμε την ανάπτυξη όχι μόνο των πλήρως ηλεκτρικών μας οχημάτων αλλά και της επιτυχημένης επέκτασης των PHEV ειδικά εδώ στη Β. Αμερική, όπως το υβριδικό F-150».

Το συγκεκριμένο μοντέλο μπήκε πρόσφατα στη νέα του γενιά και συνέβαλε καθοριστικά στο να γίνουν οι καλύτερες πωλήσεις υβριδικών οχημάτων του περασμένου έτους. Η Ford είχε μεγάλη επιτυχία στη συγκεκριμένη κατηγορία, με πολλά από τα οχήματά της να ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες πωλήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εκπεφρασμένη διάθεση της εταιρείας να συνεχίσει παρουσιάζοντας υβριδικές εκδόσεις και σε άλλα μοντέλα, όπως τα Bronco Sport και Ranger.


[There are no radio stations in the database]