Φωτιά στη Βούλα: «Δύσκολη πυρκαγιά με τρεις διαφορετικές εστίες» Χρήστος Στυλιανίδης

5 Ιουνίου 2022

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι η φωτιά περιορίστηκε «μέσα σε επτά ώρες» και πρόσθεσε: «Μια πολύ δύσκολη μάχη, που είχε από απομακρύνσεις πληθυσμού μέχρι δύσκολες συνθήκες στο βουνό. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, με τρεις διαφορετικές εστίες που έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια. Αποφύγαμε τραυματισμούς πολιτών ή μια απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Τουρνάς, υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, η πυρκαγιά άρχισε τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (04/06) στην Άνω Γλυφάδα «και λόγω των ανέμων που έφταναν τα 8 μποφόρ, επεκτάθηκε προς την Άνω Βούλα. Λίγο αργότερα, ακόμα δύο πυρκαγιές σημειώθηκαν στην περιοχή της Βάρης και του Κουβαρά».

Επίσης, ο ίδιος έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη αποστολή», ενώ «σε όλη τη χώρα είχαμε χθες 61 δασικές πυρκαγιές, έγινε μεγάλη κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων». Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις Αρχές, η κατάσταση είναι «πολύ καλύτερη και η πυρκαγιά είναι σε ύφεση χωρίς ενεργές κάψεις, ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή».

Η φωτιά που άρχισε, το μεσημέρι του Σαββάτου , στη Γλυφάδα και έφτασε μέχρι και τη Βούλα, καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα, κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής παρουσιάζει καλύτερη εικόνα αν και δόθηκε ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Συγκεκριμένα, η φωτιά είναι σε εξέλιξη σε πολλές εστίες κυρίως σε δύσβατη περιοχή, αλλά έχουν κοπάσει οι άνεμοι και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης ενώ αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις που είναι σε πλήρη ανάπτυξη στην περιοχή. Επίσης, το μέτωπο της πυρκαγιάς, στην περιοχή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, όπου εστιάζονται πλέον οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, έχει καλύτερη εικόνα.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και, πριν από λίγο, άρχισαν εκ νέου ρίψεις και από εναέρια μέσα.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.


[There are no radio stations in the database]