Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το δυνατό αντιρατσιστικό μήνυμα στην μπλούζα του

5 Ιουνίου 2022

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με τον Θανάση και τον Άλεξ, είδαν ξανά από κοντά τον αδελφό τους Κώστα στα γαλλικά playoffs. Με τον Greek Freak να φοράει μία ξεχωριστή μπλούζα με ένα εκπληκτικό μήνυμα.Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του έχουν βιώσει κάθε είδους ρατσισμού. Κάθε είδους φοβία. Τα χρόνια στην Ελλάδα ήταν δύσκολα. Και ο Giannis δεν μπορεί να τα ξεχάσει. Δεν πρέπει να τα ξεχάσει.

Το τέλος των υποχρεώσεων των τριών αδερφών Αντετοκούνμπο (Γιάννης, Θανάσης, Άλεξ) τους έχει φέρει στη Γαλλία – με επόμενη στάση λογικά την Ελλάδα – για να παρακολουθήσουν από κοντά τον τέταρτο αδερφό, τον Κώστα, ο οποίος αγωνίζεται στη Βιλερμπάν.

Όσα έζησε προσπαθώντας να παίξει μπάσκετ και να βοηθήσει την οικογένειά του, μοιάζουν αποτυπωμένα σε ένα κομμάτι ύφασμα. Στη μαύρη μπλούζα με τα λευκά γράμματα που φορούσε το βράδυ της Παρασκευής στο «Αστρομπάλ».

«Καμία ανοχή στον ρατσισμό, στο σeξισμό, στις διακρίσεις σε άτομα με ειδικές ανάγκες, στην ομοφοβία, στην τρανσφοβία, στη ξενοφοβία ή όποια άλλη μορφή διάκρισης», έγραφε από πάνω μέχρι κάτω η μπλούζα του Greek Freak.


[There are no radio stations in the database]