Καιρός: Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία – Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

5 Ιουνίου 2022

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα  Κυριακή, καθώς προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ και στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 Μποφόρ..

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα γύρω ορεινά αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις


[There are no radio stations in the database]