Δεκατέσσερα χρόνια από την είδηση δολοφονίας του Αγαπημένου μας ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου

4 Ιουνίου 2022

Πέρασαν δεκατέσσερα χρόνια που έφυγε από «τις οθόνες μας» για πάντα ο αγαπημένος μας ηθοποιός και ζεν πρεμιέ Νίκος Σεργιανόπουλος.

Σαν σήμερα ήταν που το πανελλήνιο «πάγωσε» στο άκουσμα αυτής της απώλειας.

Ο άτυχος Νίκος Σεργιανόπουλος είχε γράψει ο ίδιος το σενάριο του τέλους του.

Μέσα από τις αφηγήσεις εκείνη την εποχή ξεδιπλώθηκε η ολισθηρή και επικίνδυνη ζωή του αλλά και οι εμμονές του σε μια καθημερινότητα που ισορροπούσε στην κόψη του ξυραφιού, μιας καθημερινότητας που ο ίδιος είχε επιλέξει, με «αταίριαστες» γνωριμίες του με ετερόκλητα άτομα του περιθωρίου.

Το ανατριχιαστικό ήταν, η αποκάλυψη ενός φίλου του, για τον αδιόρατο φόβο για το κακό που τον πλησίαζε και παραμόνευε έξω από το σπίτι του. Ήταν τότε που του είχε εξομολογηθεί ότι : «κάτι πολύ μεγάλο που θα συμβεί στη ζωή μου, κάτι που θα σε κάνει να τρίβεις τα μάτια σου», ήταν σαν ο Νίκος Σεργιανόπουλος να είχε γράψει το σενάριο του τέλους του.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο καλλιτέχνης που είχε ξεχωρίσει μέσα από πασίγνωστες τηλεοπτικές σειρές και βραβευμένες παραστάσεις, βρέθηκε κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές μέσα στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι.

Ο τρόπος που βρέθηκε δολοφονημένος ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν τρομακτικός. 

Το πτώμα του Νίκου Σεργιανόπουλου βρήκε η οικιακή βοηθός του μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο ηθοποιός έφερε μαχαιριές στην καρδιά, στον λαιμό και στους πνεύμονες. Το σκηνικό στον τόπο του εγκλήματος ήταν συγκλονιστικό. Αιματηρά αποτυπώματα, στην κουζίνα και το μπάνιο του σπιτιού, στο σαλόνι τασάκια γεμάτα τσιγάρα, άδεια μπουκάλια από μπύρες, μικροποσότητες κοκαΐνης στο τραπέζι του σαλονιού, ενώ σχεδόν τα πάντα μέσα στο διαμέρισμα ήταν αναποδογυρισμένα και το φονικό όπλο πλυμένο και τοποθετημένο στο συρτάρι της κουζίνας.

Τα ανατριχιαστικά νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα. Τα κανάλια κατέκλυσαν την οδό Μετεώρων, οι κάμερες πάλευαν για ένα πλάνο από το ρετιρέ του ηθοποιού και οι γείτονες σοκαρισμένοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν το φρικτό έγκλημα. 

Άρχισαν τότε να γίνονται γνωστές διάφορες πληροφορίες που ήθελαν τον ηθοποιό να συνάπτει εφήμερες ερωτικές σχέσεις με αλλοδαπούς, τους οποίους γνώριζε σε διάφορες πλατείες της Αθήνας.

Έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση του δολοφόνου του Νίκου Σεργιανόπουλου. Τα αποτυπώματα που βρέθηκαν οδήγησαν την αστυνομία, μετά από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, στην σύλληψη του δράστη

Ήταν ο Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτινέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα για ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Μετά όμως από αναίρεση της απόφασης από την εισαγγελέα, η οποία δεν δέχθηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου , ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια.

Τελικά, με συντριπτική πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και έτσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Το τι έκανε στην προσωπική του ζωή, ήταν δικό του και μόνο δικό του θέμα.

Πέρα από την γοητευτική παρουσία του, που παρέπεμπε πάντοτε στον Κωνσταντίνο Μαρκορά, έναν ρόλο που τον συνοδεύει και τον χαρακτηρίζει ακόμα και μετά τον θάνατο του, μέχρι και σήμερα, εμείς γνωρίσαμε έναν άνθρωπο ευγενικό, με ευαισθησίες και καλοσύνη.

Αυτόν τον Νίκο Σεργιανόπουλο θυμόμαστε, για αυτόν τον Νίκο Σεργιανόπουλο έχουμε μια θλίψη για τον φρικαλέο τρόπο που έχασε την ζωή του..

Αυτόν τον Νίκο αγαπήσαμε και θα τον αγαπάμε!


[There are no radio stations in the database]