“Της Ψυχής το Παρακάτω”: Συναυλίες- Αφιερωμένες στην μνήμη του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου

28 Μαΐου 2022

Σπάνια προσωπικότητα, με αυθεντική γοητεία, ήθος και μπέσα. Αγνός, ευγενής, γενναιόδωρος, ευθύς, με χιούμορ και λόγο-συμβόλαιο. Αυτός ήταν ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος άφησε έντονη τη σφραγίδα του στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού κυρίως όμως στις καρδιές όλων μας. Ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Συνεργάστηκε με τους κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς της χώρας και κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό όλων μας.

Το 2022 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την πολυτραγουδισμένη Θεσσαλονίκη καθώς συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την απώλεια του αξέχαστου καλλιτέχνη μας του Δημήτρη Μητροπάνου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του διοργανώσε την Τετάρτη 25 Μαίου μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή.

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Στέφανος Κορκολής, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Μπάμπης Στόκας και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης πλαισιωμένοι από την Ορχήστρα που τον συνόδευε στάθηκαν στη μέση της σκηνής, αναλάμβάνοντας το βαρύ έργο της επανεκτέλεσης των τραγουδιών που ερμήνευσε ο ίδιος και έδωσαν φόρο τιμής, σε ένα μοναδικό άνθρωπο που με την ταπεινότητα και τη σεμνότητα που τον χαρακτήριζε μιλούσε πάντα στις δικές μας ψυχές.

Γνωστό σε όλους μας για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, από μικρός είχε αναπτύξει έντονη πολιτική δράση, είχε γίνει μέλος της νεολαίας Λαμπράκη, συμμετείχε σε πορείες και εξέφραζε ανοιχτά τις ιδέες του. Με όλα αυτά δεν θα μπορούσε ποτέ και το ΚΚΕ να μην διοργάνωνε μια αντίστοιχη μεγάλη συναυλία

Μια ακόμη μεγάλη συναυλία λοιπόν προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ και η οικογένειά του, με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατό του, τη Δευτέρα 30 Μάη στις 20.30 στο γήπεδο του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών. 

Στη φωνή του φτερούγισε το πείσμα όσων πηγαίνουν κόντρα στους δύσκολους καιρούς. Τα τραγούδια του συντρόφευσαν και συνεχίζουν να συντροφεύουν όσους θέλουν «έναν κόσμο πιο μεγάλο…». 

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιώργος Σαμπάνης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, πλαισιωμένοι από την ορχήστρα που τον συνόδευε, θα σταθούν για άλλη μια φορά στη μέση της σκηνής, θα αναλάβουν το βαρύ έργο της επανεκτέλεσης των τραγουδιών που ερμήνευσε ο ίδιος και θα αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο σε όλους μας, “ Στον Τεράστιο Δημήτρη Μητροπάνο.” ! 

Η Παρουσίαση, η σκηνοθεσία και η επιμέλεια θα είναι του  Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Ηχοληψία: Δημήτρης Ευαγγελάτος.

Η ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου: Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Γιάννης Κυφωνίδης (πλήκτρα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Μάκης Πελέκας (μπουζούκι), Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν).

Προσκλήσεις διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική.

.


[There are no radio stations in the database]