Τέξας: Mακελειό σε δημοτικό σχολείο –19 μαθητές και δυο εκπαιδευτικοί νεκροί

25 Μαΐου 2022

Ένας ένοπλος νεαρός άνδρας εισήλθε χθες στο δημοτικό σχολείο Robb στο Uvalde του Τέξας και άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας 19 παιδιά και δυο  εκπαιδευτικούς, τραγωδία που βυθίζει ξανά τις ΗΠΑ στον διαρκώς επανερχόμενο εφιάλτη των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολικά ιδρύματα.

Φορώντας αλεξίσφαιρο, εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι εφόδου, ο νεαρός αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε «θεαματικό τροχαίο», προτού το εγκαταλείψει και πάει στο σχολείο προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να ξεφύγει από αστυνομικούς.

Ο ύποπτος για τη σφαγή κατονομάστηκε από τις αρχές ως Σαλβαδόρ Ράμος, 18 ετών. Δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» μέσα στο σχολείο, στην πόλη Ουβάλντε, είπε νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο δράστης Σαλβαδόρ Ράμος είναι επίσης νεκρός, σύμφωνα με τις αρχές στην πόλη, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά από το Σαν Αντόνιο.

Από τα πυρά του δράστη αρχικά πάνω από 20 άτομα μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα στο νοσοκομείο, από τα οποία τελικά κατέληξαν νεκρά 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί.

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης, μιας από τις χειρότερες του είδους εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, παραμένουν άγνωστα ως αυτό το στάδιο.

Ο δράστης Σαλβαδόρ Ράμος προτού πάει στο σχολείο, ανέβασε φωτογραφία σέλφι με ανέκφραστο ύφος στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ενώ σε άλλη φωτογραφία του διακρίνονται δυο τουφέκια εφόδου πάνω σε χαλί– διέπραξε τη σφαγή αφού πρώτα πυροβόλησε τη γιαγιά του, της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί η κατάσταση της ( κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CNN, είναι και αυτή νεκρή).

Η επίθεση βυθίζει ξανά τις ΗΠΑ στο μαρτύριο των επιθέσεων σε σχολεία, που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, με σοκαριστικές εικόνες παιδιών τραυματισμένων σωματικά και ψυχικά, υποχρεωμένων συχνά να κλειδώνονται στις τάξεις προτού τα απομακρύνουν δυνάμεις επιβολής της τάξης κι αλλοφρόνων γονιών που ζητούν απελπισμένοι να μάθουν την τύχη των παιδιών τους.!

Η τραγωδία ανακαλεί ιδίως στη μνήμη εκείνη στο Σάντι Χουκ, στην πολιτεία Κονέτικατ, όταν 20χρονος με προβλήματα ψυχικής υγείας σκότωσε 26 ανθρώπους, ανάμεσά τους είκοσι παιδιά 6 ως 7 ετών, προτού αυτοκτονήσει.


[There are no radio stations in the database]