Καύσιμα: Φαινόμενα νοθείας σε πρατήρια

25 Μαΐου 2022

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά νοθείας στα καύσιμα, με κάποια πρατήρια να επιλέγουν να πωλούν σε χαμηλότερη τιμή τη βενζίνη, η οποία όμως μπορεί να είναι νοθευμένη μέχρι και 80%.

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News», όπου μηχανικοί σε συνεργεία έχουν ανακαλύψει καύσιμα σε αυτοκίνητο, όπου το 20% ήταν βενζίνη και το 80%… νέφτι!

Συγκεκριμένα, σε συνεργείο αυτοκινήτων που επισκέφτηκε η κάμερα του «Live News» φαίνονται δύο τύποι νοθευμένης βενζίνης, που το τελευταίο διάστημα με τις τιμές στα ύψη, έχουν γίνει πονοκέφαλος για μια σειρά από οδηγούς.

Όλα αυτά με την τιμή της απλής αμόλυβδης να αυξάνεται διαρκώς. Στα νησιά η κατάσταση έχει ξεφύγει με πάνω από τα 2,50 ευρώ το λίτρο με την σχετική πεντάδα της ακριβότερης βενζίνης να απαρτίζουν πρατήρια στην Κάλυμνο, τη Μήλο, την Αμοργό, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο.

Για να αντιληφθεί κανείς τα όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο αλλά και τον τελευταίο μήνα με τις τιμές των καυσίμων, αρκεί να δούμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στη χώρα ήταν 1,612 ευρώ το λίτρο.

Πριν από έναν μήνα ήταν 2,073 και το πρωί, έφτασε τα 2,267, ολοταχώς για τα 2,50 ευρώ μέσα στον επόμενο μήνα.


[There are no radio stations in the database]