Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας: Τα ανατριχιαστικά μηνύματα που έστειλε ο 18χρονος πριν σκοτώσει 19 παιδιά και 2 δασκάλες

25 Μαΐου 2022

O Σαλβαδόρ Ράμος είχε κάνει tag πριν λίγο καιρό την κοπέλα σε φωτογραφία με τα όπλα του που ανέβασε  στο Instagram – «Του απάντησα επειδή με τρόμαζε» λέει η ίδια – Πριν σκορπίσει τον θάνατο στο δημοτικό, της έγραψε ότι «είναι έτοιμος να κάνει κάτι»

Λίγες ώρες προτού σκορπίσει τον θάνατο στο δημοτικό σχολείο Robb στο Τέξας, ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος είχε στείλει ένα μήνυμα σε μια γνωστή του κοπέλα στο Instagram, δηλώνοντάς της ότι «είναι έτοιμος» να κάνει κάτι, χωρίς ωστόσο να της αποκαλύπτει τα φρικιαστικά του σχέδια.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς αφού πρώτα πυροβόλησε και σκότωσε 19 μικρούς μαθητές και δύο δασκάλες στο δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε, ένα ακόμη mass shooting που βυθίζει στο πένθος τις ΗΠΑ και φέρνει στο προσκήνιο τη διαμάχη για την οπλοκατοχή που μαίνεται για πολλά χρόνια στη χώρα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί ικανοποιητική λύση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στις 5.43 π.μ. την Τρίτη, ο Σαλβαδόρ έστειλε σε μια κοπέλα που ήξερε μέσω του Instagram το μυστηριώδες μήνυμα «Είμαι έτοιμος (να το κάνω)». «Έτοιμος να κάνεις τι;» τον ρώτησε απορημένη η νεαρή, για να λάβει την κρυπτική απάντηση «Θα σου πω πριν τις 11».

Ο δράστης έγραψε ότι θα της έστελνε μήνυμα σε μια ώρα και την προέτρεψε να απαντήσει. «Έχω ένα μικρό μυστικό να σου πω» ανέφερε το ανατριχιαστικό του μήνυμα που συνοδευόταν με ένα χαμογελαστό emoji. Εκείνη τον ενημέρωσε ότι ίσως δεν θα μπορούσε, αφού θα έπεφτε να ξεπλώσει επειδή αισθανόταν άρρωστη. 

H επικοινωνία του Σαλβαδόρ Ράμος με την κοπέλα, τη οποία δεν είχε συναντήσει ποτέ από κοντά, ξεκίνησε στις 12 Μαΐου, όταν την έκανε tag σε μια φωτογραφία με τα όπλα του που ανέβασε στο Instragram. Αφού προέτρεψε τη νεαρή, που διαμένει στο Λος Άντζελες, να κάνει repost τη δημοσίευσή του, εκείνη τον ρώτησε «τι σχέση έχω εγώ με τα όπλα σου;». «Απλώς ήθελα να σε κάνω tag» της απάντησε ο 18χρονος μέσω του λογαριασμού του, @sal8dor_.

«Να είσαι ευγνώμων που σε έκανα tag» της έγραψε στη συνέχεια, με εκείνη να του εξηγεί ότι είναι τρομακτικό να σε κάνει tag ένα άτομο που γνωρίζεις ελάχιστα σε μια εικόνα με όπλα.

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στο Instagram στην νεαρή κατά τη χθεσινή τους συνομιλία, πριν τη σφαγή, ήταν η φράση «Ima air out», το νόημα της οποίας είναι ασαφές, αφού η αμερικάνικη έκφραση σημαίνει συνήθως «πάω βόλτα να πάρω αέρα», αλλά χρησιμοποιείται και ως slang έκφραση στη ραπ μουσική ως «πυροβολώ». Η κοπέλα ρώτησε «τι;»  αλλά δεν έλαβε απάντηση ποτέ.

opla_1
opla_2

Η κοπέλα συνειδητοποίησε εχθές με φρίκη τι εννοούσε ο 18χρονος μιλώντας για το «μυστικό» του, ακούγοντας την τραγική είδηση της δολοφονίας των παιδιών και των δασκάλων στο δημοτικό σχολείο. Σοκαρισμένη, έκανε την εξής ανάρτηση στον λογαριασμό της: «Είναι ένας άγνωστος. Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό και απλώς αποφάσισε να με κάνει tag σε μια ανάρτησή του με όπλα… Λυπάμαι πολύ για τα θύματα και τις οικογένειές τους, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Ο μόνος λόγος που του απάντησα είναι επειδή φοβήθηκα. Μακάρι να είχα μείνει ξύπνια και να είχα τουλάχιστον προσπαθήσει να τον αποτρέψω από το έγκλημα. Δεν ήξερα».

post_1
post_2

Ερωτηθείσα από μια χρήστη του Instagram αν είχε σχέση με τον Ράμος, εκείνη επανέλαβε ξανά ότι ούτε καν τον γνώριζε και ότι μένει σε άλλη πόλη.

Ο Ράμος, που είχε γεννηθεί στη Βόρεια Ντακότα αλλά ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Ουβάλντε, ήταν μαθητής στο τοπικό Γυμνάσιο προτού τα παρατήσει και βρει δουλειά στο εστιατόριο Wendy’s.

post_3
post_4

Είχε αγοράσει τα όπλα με τα οποία έβαλε εχθές τραγικό τέλος στη ζωή 21 ανθρώπων νόμιμα, όταν έκλεισε τα 18.

ramos_1

[There are no radio stations in the database]