Vision AMG: Αυτό είναι το ηλεκτρικό μέλλον της Mercedes-AMG (+video)

20 Μαΐου 2022

Το επόμενο βήμα της AMG θα είναι ηλεκτρικό και τώρα παίρνουμε μια πρώτη γεύση.

Η AMG έχει προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και μιας και το δικό της μέλλον θα είναι πλήρως ηλεκτρικό παρουσίασε τη Vision AMG. Μια πρώτη προσέγγιση όσων EVs θα δούμε στο μέλλον από τη σπορ υπο-μάρκα της Mercedes.

Η οποία θα έχει για τα ηλεκτρικά της μοντέλα μια ξεχωριστή πλατφόρμα την AMG.EA, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες τους θα είναι «αξονικής ροής» που υπόσχονται μεγαλύτερες αποδόσεις και ακόμα καλύτερες επιδόσεις,

Αισθητικά, το τετράθυρο, παρόλο που δεν το φαίνεται, κουπέ ξεχωρίζει με το χαμηλό προφίλ και τις χυτές γραμμές του, ενώ σε καμία περίπτωση δεν κρύβει την οπτική του συγγένεια με την EQXX.

Έτσι και εδώ η αεροδυναμική θα είναι κορυφαία χάρη και στα ενεργά στοιχεία. Από κει και πέρα χαρακτηριστικοί είναι τόσο οι μικροί πρόβολοι όσο και η τελείως κλειστή μάσκα με τις 10 φωτεινές μπάρες και το τρισδιάστατο εφέ, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία η σχεδίαση των προβολέων είναι «φουτουριστική». Και όταν είναι ενεργοί δημιουργούν δύο αστέρια.

Όσο για τα χρώματα του αμαξώματος παραπέμπουν στην ομάδα της μάρκας στην F1, ενώ οι ζάντες είναι 22 ιντσών.

Όπως προαναφέραμε η μήκους 5,10 μέτρων Vision AMG είναι τετράθυρη και οι χώροι στο εσωτερικό της θα είναι άνετοι χάρη στην καινούργια σχεδίαση του δαπέδου της. Που φυσικά θα ενσωματώνει και τη μπαταρία.

Η έκδοση παραγωγής της Vision AMG αναμένεται να είναι έτοιμη το 2025.


[There are no radio stations in the database]