Πόσο κοστίζει η συλλεκτική Porsche 911 Sport Classic;

19 Μαΐου 2022

Η ειδική έκδοση με ρετρό ύφος της Porsche 911 που θα παραχθεί σε μόλις 1.250 αντίτυπα  είναι διαθέσιμη για παραγγελία και στην χώρα μας.

Με την παραγωγή της να περιορίζεται στα 1.250 αντίτυπα είναι σίγουρο πως η Porsche 911 Sport Classic θα αποκτήσει σύντομα συλλεκτική αξία και για πολλούς μπορεί να θεωρηθεί ως επένδυση. Αυτό δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό και την υψηλή τιμή η οποία στη χώρα μας φθάνει τα 402.700 ευρώ για οποιαδήποτε από τις τέσσερις διαθέσιμες αποχρώσεις (Black Metallic, Agate Grey Metallic, Gentian Blue Metallic και Sport Grey Metallic) στις οποίες διατίθεται.
Η 911 Sport Classic κινείται από τον επίπεδο εξακύλινδρο turbo των 3.700 κυβικών που αποδίδει 550 ίππους και συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο των 7 σχέσεων, γεγονός που την καθιστά την πιο ισχυρή μη αυτόματη Porsche. Από κει και πέρα, υπάρχει η ενεργή ανάρτηση της Porsche (PASM) σε συνδυασμό με τις σπορ ρυθμίσεις και μια μειωμένη κατά 10 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, ενώ ειδική για την περίσταση είναι η εξάτμιση και κατά συνέπεια και ο ήχος.

Οπτικά γίνεται άμεσα αντιληπτό πως τα αισθητικά της πρότυπα ήταν οι πρώτες γενιές του αειθαλούς μοντέλου της μάρκας και κυρίως η θρυλική 911 RS 2.7 του 1972, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη λογική συνέχεια της αντίστοιχης έκδοσης της 997 του 2009. Έτσι το βασικό της γνώρισμα είναι η σταθερή, κάθετη πίσω αεροτομή που είναι γνωστή ως «ουρά πάπιας» (Duck Tail) ενώ υπάρχουν και δύο διακριτικά «φουσκώματα» στην οροφή που συνεχίζουν -λιγότερο έντονα- προς το κάλυμμα του κινητήρα.
Χαρακτηριστικές είναι και οι λωρίδες στο εμπρός καπό, ενώ προς το παρόν υπάρχει διαθέσιμο μόνο ένα χρώμα, το γκρι, με τα υπόλοιπα να ακολουθούν το φθινόπωρο. Ρετρό αναφορές υπάρχουν φυσικά και στο εσωτερικό -χαρακτηριστικές οι επενδύσεις με το αγαπημένο των Γερμανών καρό στις πόρτες και στο μέσο των καθισμάτων- ενώ φυσικά και δεν λείπει και η απαραίτητη πινακίδα που αναγράφει για ποιο πρόκειται από τα συνολικά 1.250.


[There are no radio stations in the database]