Αναστολή παραγγελιών του Tesla Cybertruck

19 Μαΐου 2022

Η Tesla, δια στόματος Elon Musk, ανακοινώνει ότι σταματά να δέχεται άλλες παραγγελίες για το Cybertruck, λόγω της αυξημένης ζήτησης, κυρίως στην ευρωπαϊκή και κινεζική αγορά.

Το Cybertruck έκανε την εμφάνιση του δειλά δειλά το 2020 και μέσα σε μία εβδομάδα είχε λάβει ήδη 250.000 παραγγελίες. Το ιδιαίτερης σχεδίασης ηλεκτρικό pick-up άρεσε τόσο που η ζήτηση έφθασε τα 650.000 αυτοκίνητα μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και σήμερα ο αριθμός αυτός έχει φθάσει τις 1.500.000 κρατήσεις.

Τα παραπάνω εκπληκτική νούμερα έκαναν την Tesla να φωνάξει «μέχρι εδώ» για την Ευρώπη και την Κίνα αφού οι παραγγελίες φθάνουν και περισσεύουν για μία τριετία παραγωγής. Την κατασκευή του Cybertruck έχει αναλάβει το Gigafactory στο Τέξας των ΗΠΑ και όπως είναι λογικό θα δοθεί προτεραιότητα στην τοπική αγορά.

Παράλληλα, οι προδιαγραφές της Ευρώπης είναι διαφορετικές τόσο από πλευράς εξοπλισμού, όσο και σχετικά με τις διαστάσεις (είναι λογική μία πιο minimal προσέγγιση) και για αυτό θα χρειαστεί ίσως μία επιπλέον γραμμή παραγωγής που θα αποφέρει καθυστερήσεις.

Η Tesla έχει έτσι και αλλιώς ρίξει το βάρος στα Model 3 και Model Υ που αυτό τον καιρό πουλάνε σαν ζεστό ψωμί, ενώ πλέον θα πρέπει να καλύψει και το 1.500.000 πελατών που έχουν δώσει προκαταβολές, την ίδια στιγμή που βλέπουν τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο να αγοράζει το Twitter.

Το εν λόγω pick-up βασίζεται στην πλατφόρμα του Model X και θα διατεθεί στα τέλη του 2023. Θα το δούμε με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς, με δύο και σύστημα τετρακίνησης αλλά και με τρεις στην κορυφαία του και πιο γρήγορη εκδοχή. Η αυτονομία του θα ξεκινά από τα 400 χλμ., ενώ όλες οι εκδόσεις θα εξοπλίζονται με σύστημα αερανάρτησης.


[There are no radio stations in the database]