Αλεξανδρούπολη: «Το μηχάνημα στον κάδο αναγνώρισε τον 37χρονο ως όγκο απορριμμάτων» λένε στον Δήμο

17 Μαΐου 2022

«Εάν είχε ειδοποιήσει τον δήμο ότι έχασε κάτι μέσα στον κάδο, θα είχαμε πάει για να το βγάλουμε» είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης για το τραγικό δυστύχημα της Δευτέρας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Σε «λάθος εκτίμηση και λάθος ενέργεια του θύματος» αποδίδεται από την πλευρά του δήμου Αλεξανδρούπολης ο φρικτός θάνατος του 37χρονου που διαμελίστηκε χθες το μεσημέρι, όταν έσκυψε μέσα στον ρομποτικό κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, μπροστά από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, για να ανασύρει μία σακούλα με φάρμακα, που πέταξε μέσα στον κάδο, μαζί με μία σακούλα απορριμμάτων.

«Μπήκε σχεδόν ολόκληρος μέσα στον κάδο και το μηχάνημα τον αναγνώρισε ως όγκο απορριμμάτων», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα συστήματα ασφαλείας του κάδου λειτουργούσαν κανονικά.

«Ο ρομποτικός κάδος δίνει ηχητικές οδηγίες απομάκρυνσης πριν κλείσει η πόρτα του» εξήγησε συγκεκριμένα ο κ. Δαστερίδης.

Στην έρευνα που ακολούθησε του τραγικού δυστυχήματος, διαπιστώθηκε ότι μέσα στον κάδο υπήρχε η σακούλα με τα φάρμακα που αναζητούσε ο άνδρας, ενώ βρέθηκε και η συνταγή με το όνομά του. «Εάν είχε ειδοποιήσει τον δήμο ότι έχασε κάτι μέσα στον κάδο, θα είχαμε πάει για να το βγάλουμε, αφού προηγουμένως θα είχαμε απενεργοποιήσει τη λειτουργία του», πρόσθεσε ο κ. Δαστερίδης.

Ο ρομποτικός κάδος λειτουργεί στο κέντρο της πόλης από το 2009 και όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, είναι κατασκευασμένος με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων. Ο 37χρονος ήταν κάτοικος Αλεξανδρούπολης, με καταγωγή από την περιοχή Ορεστιάδας.

Ο ρομποτικός κάδος έχει απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία που ξεκίνησαν οι αρμόδιες αρχές.

«Είναι ένα τραγικό συμβάν που μας έχει συγκλονίσει όλους» κατέληξε ο κ. Δαστερίδης.


[There are no radio stations in the database]