Επεισόδια με αγρότες που ήθελαν να πετάξουν κοπριά στο «Προεδρικό Μέγαρο» του ψευδοκράτους

13 Μαΐου 2022

Σε αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατήλθε στα κατεχόμενα η ένωση ζωοπαραγωγών και εκτροφέων τόσο έξω από το λεγόμενο «προεδρικό» μέγαρο όσο και έξω από την «κυπριακή εταιρεία γαλακτοκομικής βιομηχανίας».

Έξι άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ τους είναι και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων, Μουσταφά Ναιμογλουλαρί. Και στα δύο σημεία, οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι ήθελαν να ρίξουν κοπριά που έφεραν σε σακιά με τα αγροτικά τους οχήματα.

FSi-eu5WYAUPseY

Οι 6 οδηγήθηκαν στο λεγόμενο «αρχηγείο αστυνομίας» και μετά από λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι. Βγαίνοντας από το κτίριο, ο κ. Ναϊμογλουλαρί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «συνεχίζουμε την διαμαρτυρία».

Οι 4 από τους 6 συνελήφθησαν στο «προεδρικό» μέγαρο και οι άλλοι 2 στο κτίριο της «εταιρείας γαλακτοκομικής βιομηχανίας» με την κατηγορία πως ρίχνοντας την κοπριά στον δρόμο προκάλεσαν ανησυχία και οχληρία.

Η σύλληψη του Μουσταφά Ναϊμογλουλαρί έγινε ενώ δημοσιογράφοι μετέδιδαν ζωντανά σε ιστοσελίδες τα όσα γινόνταν. Το αγροτικό όχημα με την κοπριά δεν είχε πλησιάσει την εξωτερική καγκελόπορτα του «προεδρικού» μεγάρου η οποία ήταν κλειστή. Στο χώρο βρισκόταν «αστυνομικοί».

Την έναρξη εκδηλώσεων διαμαρτυρίας είχε προαναγγείλει σήμερα ο κ. Ναϊμογλουλαρί με δηλώσεις του στο τουρκοκυπριακό «πρακτορείο ειδήσεων» λέγοντας ότι δεν έχουν συνομιλητή για να λύσουν τα προβλήματά τους και σημείωσε ότι το μεγαλύτερο είναι η αύξηση τιμής στις ζωοτροφές. «Ανά πάσα στιγμή τα πάντα μπορεί να συμβούν», είπε και μετά από λίγη ώρα κτηνοτρόφοι βρέθηκαν μπροστά στο «προεδρικό» μέγαρο και την «εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων».

Ανακοίνωσε δε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα προβούν σε ευρύτερες κινητοποιήσεις.


[There are no radio stations in the database]