Πρεμιέρα για την Lamborghini Huracan GT3 EVO 2

6 Μαΐου 2022

Η Lamborghini, που μετά τις Super Trofeo, GT3, GT2, αποκάλυψε την GT3 Evo 2 η οποία βασίζεται στην κορυφαία STO. Το αγωνιστικό supercar έχει περαιτέρω ενισχυμένο πλαίσιο χάρη στη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου, καθώς και εξελιγμένες δαγκάνες και νέα αεροτομή ειδικής σχεδίασης. Ο ατμοσφαιρικός V10 χωρητικότητας 5,2 λίτρων ψύχεται πλέον καλύτερα με τους σχετικούς αεραγωγούς, η μέγιστη ισχύς του ωστόσο δεν ξεπερνά το επιτρεπόμενο όριο για τις ανάγκες των αγώνων (από 600 μέχρι 650 ίππους αναλόγως τη διοργάνωση).

Η εντυπωσιακή Huracan GT3 Evo 2 εξελίχθηκε στη Sant’agata με στόχο τους ιδιώτες αγωνιζόμενους. Σε σχέση με την STO στην οποία βασίζεται διαθέτει δέκα διαφορετικές χαρτογραφήσεις στη ρύθμιση του γκαζιού, ενισχυμένο πλαίσιο και ισχυρότερο roll cage για την προστασία του οδηγού, μετά από την προσθήκη κέβλαρ.
Το αριστούργημα της Lamborhini θα μπορεί να διατεθεί σε ορισμένο εξειδικευμένο κοινό με δυνατό πορτοφόλι προς τα τέλη του έτους, με το ντεμπούτο του πάντως στις πίστες να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2023 στον 24ωρο αγώνα της Daytona. Παράλληλα κάποιος που έχει ήδη στην κατοχή του την GT3 Evo θα μπορεί με το ανάλογο πακέτο να αποκτήσει όλα τα καλούδια της Evo 2.


[There are no radio stations in the database]