Σάντι Μίνα: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών για σεξουαλική κακοποίηση

5 Μαΐου 2022

Πρόωρο τέλος στην καριέρα του Σάντι Μίνα.

Ο 26χρονος επιθετικός της Θέλτα καταδικάστηκε από δικαστήριο στην Ισπανία σε 4 χρόνια φυλάκισης για την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης και παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Επιπλέον θα πρέπει να τηρεί απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων από το θύμα για τα επόμενα δώδεκα χρόνια.

Ο Μινά όταν ήταν ποδοσφαιριστής της Βαλένθια το 2017 είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά μια γυναίκα σε τροχόσπιτο στην περιοχή του Μοχάκαρ. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει οκτώ χρόνια φυλάκιση για τη Μίνα, ενώ οι δικηγόροι του θύματος ζητούσαν εννιάμισι χρόνια.

Ο ποδοσφαιριστής υποστήριξε στη δίκη ότι όλα έγιναν με την συναίνεση της κοπέλας. Ο Μίνα θα ασκήσει έφεση για την απόφαση.

Με ανακοίνωσή της η Θέλτα γνωστοποίησε την απομάκρυνση του Σάντι Μίνα από τις προπονήσεις:

«Ως αποτέλεσμα της απόφασης του Δικαστηρίου της Αλμερία που εκδόθηκε σήμερα, η Θέλτα αποφάσισε να ανοίξει φάκελο για τον Σάντι Πίνα για να διευκρινίσει τις επαγγελματικές του ευθύνες μετά από αυτή την απόφαση.

Για τον λόγο αυτό και προληπτικά, αποφασίστηκε η προσωρινή απομάκρυνση του ποδοσφαιριστή από την προπόνηση της πρώτης ομάδας, με επιφύλαξη τη συνέχιση της άσκησης των δραστηριοτήτων που ο σύλλογος έχει υποδείξει για αυτή την περίπτωση.

Η Θέλτα σέβεται το δικαίωμα του παίκτη για υπεράσπιση, αλλά είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα ενάντια σε εκείνα τα γεγονότα που υπονομεύουν την εικόνα του συλλόγου και αντιτίθενται άμεσα στις αξίες του, δείχνοντας για άλλη μια φορά την απόλυτη απόρριψη της παράβασης που ορίζεται στη δικαστική απόφαση».

O Σάντι Μίνα ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία της Θέλτα και με εξαίρεση την περίοδο 2015-19 που έπαιξε στην Βαλένθια είναι μόνιμα μέλος της Θέλτα. Έχει φτάσει και έως την εθνική Ελπίδων της Ισπανίας. 


[There are no radio stations in the database]