Ο Μίλτος Τεντόγλου ξετυλίγει το νήμα της ζωής του: «Πολέμησε! Αν δεν παλέψεις, δεν μπορείς να κερδίσεις»!

5 Μαΐου 2022

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος ξετυλίγει το νήμα της ζωής του και αφηγείται τους σταθμούς στην πορεία του που τον καθόρισαν, τον εξέλιξαν και τον οδήγησαν στο σήμερα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου περιγράφει τι είναι γι’ αυτόν ο αθλητισμός και η αίσθηση του αγώνα. Μιλά για τους παιδικούς ήρωες και τις επιρροές που έπλασαν το χαρακτήρα του, για τη διαχείριση της αποτυχίας και τη σημασία της μελέτης. Εξηγεί τι τον βοηθά να διατηρεί τη συγκέντρωσή του και να μένει μακριά από το φόβο και την ανασφάλεια και τι τον γοητεύει στο σκάκι, στην ιαπωνική κουλτούρα και στα anime, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα του σε κάθε νέο που θέλει να του μοιάσει.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποκαλύπτει όλα εκείνα τα στοιχεία που τον βοήθησαν να εξελιχθεί στον cool Μίλτο Τεντόγλου, σε έναν αθλητή που μπορεί με ένα άλμα να αφήσει τους κορυφαίους του κόσμου πίσω του, χωρίς καν να πανηγυρίζει, απλά να αναρωτιέται: «Τι έκανα;»

«Το σημαντικότερο που κατάφερα να μάθω για μένα μέσω του αθλητισμού είναι να μάχομαι. Να αγωνίζομαι σωστά και δυνατά», αναφέρει στο ImpacTalk.

Στα 24 του, ο μεγαλωμένος στα Γρεβενά πρωταθλητής, έχει ήδη κάνει πολλά. Έχει κατακτήσει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, παγκόσμιο κι ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχει γίνει ο έκτος κορυφαίος αθλητής στην ιστορία του μήκους και παραμένει cool και σίγουρος πως ο καθένας από μας είναι πολύ καλός σε πολλά πράγματα, κι άλλοι σε ακόμα πιο δύσκολα. «Δε θεωρώ ότι έχω πετύχει κάτι τόσο τρελό», καταλήγει με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θέλει να κερδίζει τους κορυφαίους αντιπάλους του όταν αυτοί βρίσκονται στα καλύτερα τους. Όπως άλλωστε παραδέχεται, όσο κι αν η προπόνηση είναι ενίοτε γι’ αυτόν αναγκαίο κακό, οι αγώνες είναι το καλύτερό του. «Γι’ αυτούς ζω, αυτοί με κράτησαν στον αθλητισμό και στο στίβο».

Αν θέλεις να παρακολουθήσεις όλα τα μαθήματα ζωής από το Μίλτο Τεντόγλου και να μάθεις από τους καλύτερους, μπες στο impactalk.gr και γίνε συνδρομητής στην πρώτη ελληνική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης με επίκεντρο τον άνθρωπο, την αξία της γνώσης και της ίδιας της ζωής.

#BeALeader #TheHellenicInspiration #TheHumanEffect #ImpacTalk #MiltosTentoglou

Μάθε από τους καλύτερους, γίνε καλύτερος.


[There are no radio stations in the database]