Είσαι έτοιμος για Πικνικ την Πρωτομαγιά;

29 Απριλίου 2022

Η πρωτομαγιά ήρθε, ο καιρός είναι τέλειος και όσοι μείνετε Αθήνα το Σαββατοκύριακο μην σκάτε.. Τι καλύτερο λοιπόν από το απολαύσετε την φύση με την οικογένεια και τους φίλους σας κάνοντας ένα πικ νικ.

Πάρκα και άλση μέσα και γύρω από την Αθήνα με ξύλινους πάγκους και παγκάκια μας περιμένουν να απλώσουμε το καρό τραπεζομάντηλο και να απολαύσουμε ένα πικνίκ με την Αθήνα…στο πιάτο.

Αν δεν ξέρεις που να πας σου έχω μερικές λύσεις εδώ

Δες τι δεν πρέπει να σου λείψει:

– Πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης ή από σκληρό πλαστικό που πλένονται και τα έχεις και για την επόμενη φορά. Αν πάρεις μαζί ψωμί, κέικ, κρέας ή κάτι άλλο που δεν κόβεται εύκολα με πλαστικό μαχαίρι πρέπει ή να κόψεις τις μερίδες πριν τα συσκευάσεις ή να βάλεις στο καλάθι και 1 κανονικό μαχαίρι κουζίνας.
– Τιρμπουσόν. Επέλεξε 1 που να ανοίγει και φιάλες με φελλό και φιάλες με καπάκι.
– Χαρτοπετσέτες.
– Ισοθερμικά τσαντάκια για τα τρόφιμα που αλλοιώνονται με τη ζέστη. Σημείωσε ότι υπάρχουν και ισοθερμικά τσαντάκια κατάλληλα για μπουκάλια που έχουν και ψυκτικό gel, για να διατηρήσεις δροσερό το κρασί σου. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις κάποιο φορητό ψυγείο.
– Παγούρι θερμός και πλαστικά φλιτζανάκια για καφέ.
– 1 κουβερτούλα αρκετά μεγάλη ώστε να μπορείτε να καθίσετε πάνω και να στρώσετε και τα φαγητά.
– Οι πιο οργανωμένοι ή όσοι δεν αγαπούν να κάθονται στο γρασίδι και την άμμο μπορούν να πάρουν και μικρές καρέκλες θαλάσσης μαζί τους.

Οι νόστιμοι πρωταγωνιστές
Βρήκες το μέρος, βρήκες τον εξοπλισμό, βρήκες και τι άλλο θα πάρεις μαζί για να περάσεις καλά στο πικ νικ σου. Έφτασε η ώρα να βρεις και τους μεγάλους πρωταγωνιστές που δίνουν νόημα στο πικ νικ: τα φαγητά. Αν τα θέλεις όλα έτοιμα επίλεξε τοστάκια, κρουασάν, κέικ και αλμυρές πίτες από τον φούρνο.

Η προετοιμασία ενός καλαθιού picnic είναι, θα λέγαμε, μια ιεροτελεστία. Αν πρόκειται να κάνετε αυτή την δραστηριότητα με την οικογένειά σας, τότε φροντίστε για healthy και εύκολα σνακ που θα ξετρελάνουν τα παιδιά. Τέτοιες συνταγές είναι μια μακαρονοσαλάτα, η οποία μεταφέρεται πολύ εύκολα και λόγω των σχετικά χαμηλών θερμοκρασιών αυτής της εποχής, δεν θα έχετε πρόβλημα με την συντήρησή της. Ακόμη, μπορείτε να προετοιμάσετε τορτίγιες με τυρί, μαρούλι, μαγιονέζα, ντομάτα και ό,τι άλλο αρέσει στα παιδιά.

Αν πάλι, δεν πρόκειται για ένα οικογενειακό picnic, τότε μπορείτε να εμπλουτίσετε το καλάθι σας με ένα μπουκάλι κρασί και πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις. Μπορείτε, λοιπόν, να επισκεφθείτε ένα από τα αθηναϊκά delicatessen και να προμηθευτείτε μερικά από τα πεντανόστιμα ελληνικά τυριά ή και άλλα εδέσματα που θα απογειώσουν την εμπειρία σας στη φύση. Τα σνακ σε ένα picninc θέλουν απλά φαντασία και μερικά από όσα μπορείτε να πάρετε μαζί σας είναι μερικά κομμάτια πίτα, μικρά σάντουιτς με ό,τι έχετε στο σπίτι, sticks λαχανικών με γιαούρτι και πολλά άλλα.


[There are no radio stations in the database]