Το σημερινό αστυνομικό δελτίο με την Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

15 Απριλίου 2022

Στην εκπομπή “Εδώ στα Δυτικά” με τον Αναστάση Ατζάμπο, για τις νέες εξελίξεις της επικαιρότητας στο αστυνομικό δελτίο, μίλησε η Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη στο planetwebradio.gr

Βρέθηκαν μολότοφ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς, εντοπίστηκε έξω από την πολυτεχνειούπολη ένα σακίδιο με 8 βόμβες μολότοφ έτοιμες προς χρήση.

Ένας πολίτης καθώς περπατούσε στην περιοχή αντίκρισε το σακίδιο με τις αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές και ενημέρωσε την Άμεση Δραση. Το ανησυχητικό είναι ότι το σημείο που βρέθηκαν οι μολότοφ βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από στατική περιπολία κλούβας διμοιρίας των ΜΑΤ και για αυτό οι Αρχές εκτιμούν ότι ίσως σχεδιαζόταν κάποια καταδρομική επίθεση.

Το σακίδιο με τις βόμβες μολότοφ περισυνέλεξαν αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα γίνει έλεγχος για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Κορυδαλλός: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της 17χρονης που κατηγόρησε για βιασμό έναν άνδρα

Νέα δεδομένα προκύπτουν από την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης της 17χρονης που κατηγόρησε τον 27χρονο Αλβανό, που παρίστανε τον Πακιστανό, για βιασμό, ενώ ο φερόμενος ως δράστης οδηγείται στην ανακρίτρια να απολογηθεί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα η 17χρονη δεν φέρει χτυπήματα στο σώμα, μώλωπες ή εκδορές ενώ φαίνεται ακόμη πως η νεαρή γυναίκα είχε έρθει σε επαφή με τον άντρα σε παλαιότερο χρόνο χωρίς να είναι δυνατό το διάστημα αυτό να προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Θεσσαλονίκη: 25 χρόνια κάθειρξης το κτήνος που κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες φίλες των παιδιών του

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών (με εκτιτέα τα 20) καταδικάστηκε 48χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες φίλες των παιδιών του, όταν εκείνες πήγαιναν να παίξουν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι παραπάνω πράξεις τελέστηκαν το διάστημα από το 2015 έως το 2019, σε πρόαστιο της Θεσσαλονίκης, ενώ τα θύματα, κατά περίπτωση ήταν 6 έως 12 ετών. Η ποινική έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από μήνυση που έκανε η μητέρα μίας ανήλικης.

Ένα χρόνο αργότερα ο 48χρονος απολογήθηκε σε ανακριτή και προφυλακίστηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου θα επιστρέψει για την έκτιση της ποινής.

Τα μέτρα της Τροχαίας εν όψει του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει των γιορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, από την Παρασκευή έως και την Τρίτη 3 Μαΐου, τίθενται σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων της ελληνικής αστυνομίας περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.).
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

[There are no radio stations in the database]