Εντυπωσιακό come back της Alfa Romeo MiTo

15 Απριλίου 2022

Στους Ιταλούς αρέσει πολύ να επαναφέρουν παλιά πετυχημένα μοντέλα στο προσκήνιο, και αυτό θα κάνουν και τώρα έστω και με εντελώς διαφορετική παραλλαγή. Για τους ανθρώπους της Alfa Romeo δεν είναι καιρός για τρίθυρα αμαξώματα. Έτσι και αλλιώς υπάρχει το Fiat 500 για αυτό το ρόλο, ενώ θα δούμε και το ακόμη μικρότερο Topolino.

Η ομπρέλα του ομίλου Stellantis δίνει στην Alfa Romeo τη δυνατότητα να υπόσχεται ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο μέχρι το 2030. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορούν οι Ιταλοί με ευκολία να δανείζονται όλη την τεχνογνωσία από μοντέλα που κυκλοφορούν ήδη και είναι δοκιμασμένα.

Αυτό θα συμβεί και τώρα πιθανότατα με τη νέα MiTo να είναι αμιγώς ηλεκτρική (όλα τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρικά από το 2025) και να βασίζεται στα Opel Corsa-e και Peugeot e-208.

Θα εφοδιάζεται δηλαδή με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 134 ίππων και μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh, έχοντας ως βάση την πλατφόρμα e-CMP. Η αυτονομία της αναμένεται να ξεπερνά τα 250 χιλιόμετρα, ενώ σχετικά με την εμφάνιση δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το παραμικρό.

Αν πρέπει να μαντέψουμε, πάντως, ο πήχης είναι πολύ ψηλά σε αυτό τον τομέα. Τόσο γιατί θα είναι το μοναδικό μέλημα της φίρμας (πλατφόρμα κινητήρες αναλαμβάνει η Stellantis), όσο και γιατί σχεδιαστικά η Alfa Romeo δεν απογοήτευσε ποτέ κανέναν.


[There are no radio stations in the database]