Πάτρα: Ανοιξαν τον τάφο της Τζωρτζίνα – Στο μικροσκόπιο συγγενικό πρόσωπο της Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

9 Απριλίου 2022

Σήμερα νωρίς το πρωί του Σαββάτου άνοιξε ο τάφος της Τζωρτζίνας προκειμένου να ανασυρθεί το τάμπλετ με το οποίο είχε θαφτεί το 9χρονο κοριτσάκι. Μάλιστα, ιερέας πραγματοποίησε τρισάγιο πριν την εκταφή.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν εισαγγελικός λειτουργός, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα αλλά και συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας. Αστυνομικοί παρέλαβαν τον υπολογιστή – ταμπλέτα, ο οποίος πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Οι Αρχές ευελπιστούν ότι θα βρουν πληροφορίες μέσα από το τάμπλετ σχετικά με τις αναζητήσεις που ενδεχομένως έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη καθώς και άλλες ουσίες.

Υπενθυμίζεται ότι την εντολή για το άνοιγμα του μνήματος της Τζωρτζίνας, με σκοπό να ανασυρθεί ο υπολογιστής – ταμπλέτα με τον οποίο ετάφη, έδωσε η 18η ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της.

Ανατροπή με την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Εντείνονται οι έρευνες των Αρχών όσον αφορά την υπόθεση της Τζωρτζίνας, που έστειλε στη φυλακή τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν το Star και το Mega, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει η διαδρομή της κεταμίνης και ερευνάται ο τρόπος και ίσως και το πρόσωπο που προμήθευσε την ουσία στην 33χρονη κατηγορούμενη.

Έτσι, οι Αρχές εξετάζουν και συγγενικό πρόσωπο της Πισπιρίγκου, που φέρεται να είναι τοξικομανής, ως το άτομο που τη βοήθησε να πάρει την κεταμίνη, ακόμα και να την έδωσε χέρι με χέρι.

Σύμφωνα με το Star, το συγκεκριμένο άτομο δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει για το αν βοήθησε την κατηγορούμενη να βρει τη συγκεκριμένη ουσία.

“Συνήθως η κεταμίνη στις πιάτσες των ναρκωτικών βρίσκεται σε σκόνη και σε υγρή μορφή, την οποία χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο, όταν έχουν έλλειψη άλλων πιο σκληρών ναρκωτικών. Δεν είναι δύσκολο ένας τοξικομανής να βρει αυτή την ουσία”, σχολίασε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Οι έρευνες επικεντρώνονται και στις αναζητήσεις της 33χρονης μητέρας στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι Αρχές εξέταζαν τις αναζητήσεις της Πισπιρίγκου στο Google, όπου εκεί φέρεται η μητέρα των παιδιών να αναζητούσε την κεταμίνη.

Φυσικά το γεγονός ότι μπορεί να προμηθεύτηκε την κεταμίνη από συγγενικό της πρόσωπο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να την αναζητούσε στο ίντερνετ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις παρενέργειες της εν λόγω ουσίας.

Εχει ζητηθεί και η άρση απορρήτου επικοινωνιών της 33χρονης, με απώτερο στόχο να εξακριβωθεί εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου συμβουλευόταν άλλα άτομα, αλλά και να βρεθούν στοιχεία για το που βρήκε την κεταμίνη και ποιος της την προμήθευσε.

Μετά την κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη, διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών, ακολουθούν καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για συμπληρωματική κατάθεση.


[There are no radio stations in the database]