Πάτρα: Εκεί θα προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι φοβούνται οι Αρχές
5 Απριλίου 2022
Μετά την σχεδόν 9ωρη απολογία για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα. Η 33χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση δεν έπεισε ότι δεν έχει τελέσει το έγκλημα που της αποδίδεται και από την πλευρά της, η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, εξακολουθεί να δηλώνει αθώα και να επιρρίπτει ευθύνες στους γιατρούς για την κεταμίνη.
Οπως έγινε γνωστό η Πισπιρίγκου παρέμεινε το βράδυ στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και σήμερα θα οδηγηθεί πιθανότατα στην ΣΤ’ πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού με εναλλακτική περίπτωση της φυλακές της Θήβας.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο σενάριο είναι το πιο πιθανό και μάλιστα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται μόνη της, καθώς υπάρχει έντονος κίνδυνος να δεχτεί επίθεση από άλλες κρατούμενες. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έκρινε πως η κατηγορούμενη θα πρέπει να τεθεί σε ειδικό καθεστώς κράτησης μακριά από άλλες κρατούμενες για λόγους ασφαλείας και έτσι δεν θα έρχεται σε επαφή με κανέναν, ενώ πρώτα αναμένεται να τεθεί σε διήμερη καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό προτού οδηγηθεί σε κελί.
Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακόμη και το κελί θα είναι για ειδικές περιπτώσεις κρατουμένων, δεν θα φέρει καν αριθμό και τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες της κράτησής της δεν θα προαυλίζεται μαζί με άλλες συγκρατούμενες, καθώς οι αρμόδιες Αρχές κρίνουν ότι το κλίμα είναι εκρηκτικό για την κατηγορούμενη και δεν πρέπει να διαταραχθεί περισσότερο η κατάσταση στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου βρίσκονται ήδη περίπου 165 κρατούμενες.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας της στην 18η ανακρίτρια, η οποία κράτησε περίπου τέσσερις ώρες (και περίπου άλλες τόσες στον εισαγγελέα), δέχθηκε σειρά ερωτήσεων. Μεταξύ των ερωτημάτων που της τέθηκαν ήταν περί της σιγουριάς που είχε στις 28 Ιανουαρίου 2022, μία ημέρα δηλαδή πριν το θάνατο του κοριτσιού, όταν αυτό εκδήλωσε ένα ακόμη επεισόδιο και είπε στους γιατρούς πώς θα ακολουθήσει και πιο δυνατό. «Ηταν ένα καμπανάκι προς τους γιατρούς να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια ήξερα ότι έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία», φέρεται να είπε.
Η ερώτησή της για το εάν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο έγινε γιατί είχε μάθει πως σημειώθηκε κλοπή στο νοσοκομείο μία ημέρα πριν κάνουν εισαγωγή. Οσον αφορά στο μονόκλινο δωμάτιο που ζητούσε, θα το είχε ούτως ή άλλως λόγω της τετραπληγίας του παιδιού. Παράλληλα, για την ψυχραιμία που όπως λένε στις καταθέσεις τους γιατροί και νοσηλευτές επέδειξε την ώρα που πέθαινε το παιδί της, φέρεται να απάντησε πως «ήδη είχα χάσει δύο παιδιά».
Σύμφωνα με τους δικηγόρους της πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έβαλε τα κλάματα λέγοντας μάλιστα στην αρχή της διαδικασίας πως: «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή». Η κατηγορούμενη φέρεται να μίλησε και για τη διαδρομή της σχέσης της με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, από την αρχή μέχρι την ημέρα του θανάτου της κόρης τους, χωρίς να αφήσει καμία αιχμή για αυτόν.