Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Ποια είναι η γυναίκα που εισέβαλε με πλακάτ σε δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης στη Ρωσία

15 Μαρτίου 2022

Ο λόγος για την  Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η οποία «εισέβαλε» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Channel One στη Ρωσία, κρατώντας ένα πλακάτ  που έγραφε στα αγγλικά και τα ρωσικά: «Όχι πόλεμος! Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα εδώ. Ρώσοι εναντίον του πολέμου».

Όπως φαίνεται στο βίντεο η παρουσιάστρια των ειδήσεων συνέχισε να μιλάει προτού οι παραγωγοί πάνε γρήγορα σε ένα βίντεο για να σταματήσουν την διαμαρτυρία.

Η Οβσιανίκοβα κινδυνεύει μέχρι και με 15 χρόνια φυλάκισης μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου που προβλέπει την τιμωρία όσων μεταδίδουν «ψευδείς ειδήσεις» για την «ειρηνευτική επιχείρηση» και χρησιμοποιούν τις λέξεις «πόλεμος και εισβολή».

Ποια είναι η Μαρίνα Οβσιανίκοβα

Γεννημένη στην Οδησσό από Ρωσίδα μητέρα και Ουκρανό πατέρα το 1978, η 44χρονη Μαρίνα εργαζόταν σαν τηλεοπτική παραγωγός στο Channel One, στο πλατό του οποίου μπήκε με το αντιπολεμικό πλακάτ. Έχει σπουδάσει στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν (Κρασνοντάρ) και αργότερα αποφοίτησε από τη Ρωσική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στον όμιλο Russia TV που μετρά περίπου 118 τηλεοπτικά κανάλια και πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σύμφωνα με το IMDB, ήταν επίσης υπεύθυνη για ειδικά εφέ και κασκαντέρ σε δυο ταινίες, Assassins Run και Ya Ne Vernus.

Η Μαρίνα πριν κάνει την παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο επιτίθεται κατά της πολιτικής του Βλαντίμιρ Πούτιν και ανέφερε πως ντρέπεται επειδή το Channel One για αρκετά χρόνια διασπείρει την προπαγάνδα του Κρεμλίνου. «Όλη η ευθύνη για αυτήν την επιθετικότητα ανήκει στη συνείδηση ενός ανθρώπου, του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο πατέρας μου είναι Ουκρανός και η μητέρα μου Ρωσίδα και δεν ήταν ποτέ εχθροί. Το κολιέ στο λαιμό μου λέει ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αυτόν τον αδερφοκτόνο πόλεμο και τα αδελφά έθνη μας να κάνουν ειρήνη μεταξύ τους», λέει η Μαρίνα στο βίντεο.


[There are no radio stations in the database]