Καιρός: Μικρή βελτίωση σήμερα – έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίας

15 Μαρτίου 2022

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα, με φαινόμενα τα οποία θα επηρεάσουν και την Αττική.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές από την Πέμπτη, παρόλο που διανύουμε πλέον το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα ακολουθήσει αμέσως μετά την παρένθεση με τα ήπια φαινόμενα, θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχοπτώσεις, τις χιονοπτώσεις ενδεχομένως και σε χαμηλά υψόμετρα, καθώς και την ενίσχυση των ανέμων.

Από την Πέμπτη όμως πρώτα στα βόρεια και κυρίως το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξαναπέσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα συνοδεία χιονοπτώσεων ακόμα και σε περιοχές με πάρα πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Τρίτη:

Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στην Κρήτη και πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά τοπικές νεφώσεις και από το μεσημέρι αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις, από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


[There are no radio stations in the database]