Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Στα “λευκά” τα βόρεια προάστια της Αθήνας – Με αλυσίδες η κίνηση στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμία

11 Μαρτίου 2022

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία “Φίλιππος”, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τις Αρχές να κλείνουν κατά τόπους την κυκλοφορία.

Μεγάλο μέρος του νομού Αττικής “ξύπνησε” σήμερα στα λευκά, καθώς σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση σε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κίνηση των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Από το ίδιο σημείο της Εθνικής Οδού δεν επιτρέπεται η κίνηση των βαρέων οχημάτων.

Για πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής από το Σάββατο τα ξημερώματα και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής κάνουν λόγο, οι μετεωρολόγοι λέγοντας πως στις περισσότερες των περιπτώσεων θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση. Μάλιστα όπως εκτιμά το διάστημα απόγευμα Σαββάτου με πρωί Κυριακής θα είναι αρκετά δύσκολο για το νομό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η “χιονοκαιρία” που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας μας. Σχετικά με την εξέλιξη αυτής της κακοκαιρίας και σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία επισημαίνονται τα παρακάτω:

Προς το μεσημέρι της Παρασκευής και με εξαίρεση την περιοχή της Κρήτης, στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα που επισημάνθηκαν παραπάνω θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με βελτίωση.

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής αναμένουμε ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ επιδείνωση στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, επιδείνωση η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το μεσημέρι περίπου της Κυριακής οπότε και αναμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ενώ ισχυρές βροχές – καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ειδικότερα για το νομό Αττικής από το Σάββατο τα ξημερώματα και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής θα σημειώνονται κατά διαστήματα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση. Εκτιμούμε ότι το διάστημα απόγευμα Σαββάτου με πρωί Κυριακής θα είναι αρκετά δύσκολο για το νομό.


[There are no radio stations in the database]