Πάτρα: Προσέλαβε κορυφαίο δικηγόρο μόνο για εκείνη η Ρούλα Πισπιρίγκου-Αλλάζει τακτική 

9 Μαρτίου 2022

Ο Απόστολος Λύτρας αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της μητέρας των τριών παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου, που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Πάτρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου.

“Το δικηγορικό μας γραφείο έλαβε εντολή από την Κα Πισπιρίγγου, μητέρα των τριών παιδιών που απεβίωσαν, να την εκπροσωπήσουμε, συνεπικουρώντας τις αρχές στη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας θανάτου των τέκνων της. Οι γονείς, όπως και οι οικογένειες τους, αναμένουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ανάδειξη της πλήρους αλήθειας”, αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λύτρα.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ οι συνεντεύξεις της μητέρας στην Αγγελική Νικολούλη

Τις συνεντεύξεις της μητέρας των τριών παιδιών αναλύει η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία για τα αίτια των θανάτων των κοριτσιών.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Live News” του Mega, σε αυτές τις συνεντεύξεις -μεταξύ των οποίων στο “Φως στο Τούνελ” και στην Αγγελική Νικολούλη- η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε υποστηρίξει ότι ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι μόνο για δύο ημέρες.

Εκείνες τις ημέρες σημειώθηκε ο θάνατος της Ίριδας, του επτά μηνών παιδιού της οικογένειας, ενώ στις 8 Απριλίου 2021 που επρόκειτο να συζητηθεί η προώθηση του διαζυγίου του ζευγαριού, τότε εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα, με την τραγική εξέλιξη της υγείας της να ακολουθεί.

Επίσης, από τη συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου προκύπτει ένα ακόμα γεγονός: ότι είχε ρωτήσει τους γιατρούς του Καραμανδάνειου αν υπάρχουν κάμερες στα δωμάτια ή τους διαδρόμους, καθώς φοβόταν μην πέσει θύμα κλοπής από Ρομά που πιθανόν να υπήρχαν στο χώρο.

Ωστόσο, οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί ότι δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο στην πτέρυγα που νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα.

Παράλληλα, στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι οι γιατροί του Καραμανδάνειου νοσοκομείου θα καταθέσουν για τις τρεις διαφορετικές ενημερώσεις που ανέφερε η μητέρα της Τζωρτζίνας για τα συμπτώματα από την αγωγή που ακολουθούσε, αλλά και τα σημειώματα που έχουν κρατήσει από τις ερωτήσεις που έκαναν στο παιδί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

“Δεν θυμάμαι αν υπήρχαν αυτές οι εκδορές” – Τι απαντά η μητέρα για τις φωτογραφίες της Μαλένας με τις αμυχές

Απάντηση για τις φωτογραφίες όπου η μικρή Μαλένα απεικονίζεται με γρατσουνιές διαγώνια της μύτης και εξάνθημα στο μάγουλο έδωσε η 33χρονη μητέρα, όσο οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν την έρευνα.

Η 33χρονη μητέρα μιλώντας στο T-live, έδωσε τη δική της εκδοχή για το ζήτημα που συζητείται τα τελευταία 24ωρα.

Δεν θυμάμαι αν υπήρχαν αυτές οι εκδορές. Έγινε και μία ανάνηψη, πιθανότατα έτσι να προκλήθηκαν. Κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά, που είναι ακριβώς. Είναι λίγο πιο κάτω από τα μάτια, στο κόκκαλο της μύτης. Εκεί και να θες να κλείσεις τη μύτη, δεν γίνεται. Όσο για το έκζεμα στο μάγουλό της, αυτό είναι ατοπική δερματίτιδα, είχε το παιδί, παντού έβγαζε συνεχώς” απάντησε η 33χρονη στον Alpha.

Σύμφωνα με πληροφορίες του T-live, από μέρα σε μέρα, αναμένεται να σταλεί στην ασφάλεια Αθηνών το έγγραφο με τα συμπεράσματα του ελέγχου που πραγματοποίησε η άτυπη επιτροπή που συγκροτήθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών για την τρίχρονη Μαλένα.

Απάντηση έδωσε η μητέρα από την Πάτρα και για το μάρτυρα που μίλησε στο “Φως στο Τούνελ”, σύμφωνα με τον οποίο η 33χρονη του είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι η Τζωρτζίνα είχε βρει νεκρή την Ίριδα στην κούνια της. “Ό,τι λέει ο καθένας, ας βγει να το πει με όνομα. Μπορεί να είναι ο καθένας, έχω καταλάβει ποιος μπορεί να είναι, αλλά δε γνωρίζω γιατί το κάνει. Η Τζωρτζίνα ήταν εννέα ετών, με εννέα ετών παιδί συνεννοείσαι κανονικότατα. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα το έλεγε” είπε χαρακτηριστικά η μητέρα στο T-live.


[There are no radio stations in the database]