Ζελένσκι: “Δεν θα παραδοθούμε ποτέ” – Προειδοποιεί για ανθρωπιστική καταστροφή

9 Μαρτίου 2022

Στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του απ’ όταν ξεκίνησε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας ξεκαθαρίζει και σήμερα πως “οι Ουκρανοί δεν θα παραδοθούν”.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει ότι το επίπεδο απειλής είναι στο μέγιστο και προειδοποιεί για μαζική “ανθρωπιστική καταστροφή” χωρίς ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Επαναφέρει το πάγιο αίτημά του για “ζώνη απαγόρευσης πτήσεων”

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πιο πρόσφατο μήνυμά του είπε πως η διεθνής κοινότητα θα είναι υπεύθυνη για μια μαζική “ανθρωπιστική καταστροφή” εάν δεν συμφωνήσει για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται στο μέγιστο επίπεδο απειλής.

Θέτει τη Δύση προ των ευθυνών της

“Η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους, αεροσκάφη και ελικόπτερα εναντίον μας, εναντίον αμάχων, εναντίον των πόλεων μας, εναντίον των υποδομών μας. Είναι ανθρωπιστικό καθήκον του κόσμου να ανταποκριθεί”, είπε επίσης στην καθημερινή του βιντεοσκοπημένη ομιλία.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι οι Ουκρανοί έχουν δείξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες ότι δεν θα υποχωρήσουν ποτέ.

Ο εχθρός μπορεί να καταστρέψει τους τοίχους των σπιτιών μας, των σχολείων μας, των εκκλησιών μας. Μπορεί να διαλύσει τις ουκρανικές επιχειρήσεις. Αλλά ποτέ δεν θα πλήξει την ψυχή μας, την καρδιά μας, την ικανότητά μας να ζούμε ελεύθερα. Και πολεμήστε – με τόλμη“.


[There are no radio stations in the database]