Σούπερ Λιγκ 1: «Όρθιος» ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

3 Μαρτίου 2022

Ο ΠΑΟΚ αν και έπαιζε από το 19΄ με δέκα παίκτες έμεινε όρθιος στο ΟΑΚΑ, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την ΑΕΚ και «κλείδωσε» και τυπικά τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Νωρίτερα, επίσης σε εξ αναβολής αγώνα για τη 17η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός σκόρπισε με 5-1 τον Αστέρα Τρίπολης με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαλμπουενά και αύξησε τη διαφορά του στους 15 βαθμούς από τον «Δικέφαλο».

Στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» η ΑΕΚ ήταν αυτή που καιγόταν περισσότερο για τη νίκη. Η «Ενωση» προερχόταν από την ήττα από τον Παναθηναϊκό που έφερε και την αλλαγή προπονητή, καθώς τον Γιαννίκη διαδέχθηκε ο Οφρυδόπουλος. Το ξεκίνημα του αγώνα έμοιαζε ιδανικό γι’ αυτήν, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο ο Τσιγγάρας βρήκε με τις τάπες τον Αραούχο, με τον διαιτητή Μίκαελ Φάμπρι να τον αποβάλλει αφού εξέτασε τη φάση στο VAR. Με παίκτη πλέον παραπάνω η ΑΕΚ έκλεισε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό της και στο 28ο λεπτό η πίεση αυτή μετατράπηκε σε γκολ, όταν ο Μάνταλος βρήκε τον Γκαρσία στην περιοχή και αυτός με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη. Η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 36ο λεπτό ο Ακπομ κέρδισε φάουλ στο όριο της περιοχής και από πλάγια θέση, με τον Κούρτιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Σλοβένος πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος, ο Τσιντώτας έκανε σοβαρό λάθος και αυτή κατέληξε στα δίχτυα, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει το 17ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία, όμως παρά την πίεση δεν κατάφερε να βρει ένα δεύτερο γκολ. Με το 1-1 η «Ενωση» κρατάει την 3η θέση, την οποία κινδυνεύει να χάσει την τελευταία αγωνιστική μόνο στο σενάριο που δεν κερδίσει τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ και παράλληλα κερδίσει ο Αρης τον Ολυμπιακό, και στο ενδιάμεσο του επιστραφούν και οι έξι βαθμοί από το CAS. Aξίζει να αναφερθεί ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ αποδοκίμασαν τους παίκτες, ενώ είχαν αναρτήσει και πανό διαμαρτυρίας για τις εμφανίσεις της ομάδας.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Ρότα (74΄ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (56΄ Σάκχοφ), Γκαρσία (56΄ Αμραμπατ), Μάνταλος (82΄ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74΄ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (85΄ Σάστρε), Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (85΄ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74΄ Σβαμπ), Ζαμπά (85΄ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (66΄ Ελ Καντουρί), Ακπομ.

Ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» με 5-1 τον Αστέρα, που φωνάζει για πέναλτι όταν το σκορ ήταν 0-0.

Με Βαλμπουενά

Στο «Καραϊσκάκη», η είσοδος του Ματιέ Βαλμπουενά στο 46ο λεπτό ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ζορίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο για να κάμψουν την αντίσταση του Αστέρα, όμως στο δεύτερο και με την παρουσία του Γάλλου ανέβασαν στροφές και έφτασαν στο τελικό 5-1.

Το παιχνίδι στο Φάληρο ήταν μοιρασμένο στο ξεκίνημα, με τον Αστέρα να έχει δικαιολογημένα παράπονα από τον διαιτητή Παπαπέτρου και το VAR που δεν έδωσαν καθαρό πέναλτι στην ανατροπή του Μπενίτο από τον Βατσλίκ στο 17΄. Η κίνηση του Μαρτίνς να ρίξει στον αγώνα τον Βαλμπουενά αποδείχτηκε… ματ, καθώς ο 37χρονος μέσος ήταν ο κινητήριος μοχλός που έλειπε από τον Ολυμπιακό. Ετσι μέσα σε ένα πεντάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τρεις φορές δίχτυα με τους Παπασταθόπουλο (52΄) και Μασούρα (54΄, 57΄), ενώ στο 66΄ ο Μπουχαλάκης έκανε το 4-0. Ο Καρμόνα στο 74΄ μείωσε σε 4-1 για τον Αστέρα, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να διαμορφώνει το τελικό 5-1 στο 84΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46΄ Σισέ), Βρουσάι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (61΄ Μπουχαλάκης), Μ. Καμαρά, Καρβάλιο, Α. Καμαρά (46΄ Βαλμπουενά), Μασούρας (73΄ Ροντρίγκες), Τικίνιο (35΄ Ελ Αραμπί).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε (80΄ Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Καπίγια (46΄ Ριέρα), Σίτο (58΄ Τιλίκα), Μπενίτο (68΄ Σόνι).


[There are no radio stations in the database]