Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς τη σημαία της η Ρωσία στο Πεκίνο

3 Μαρτίου 2022

Με τη σηµαία της Παραολυμπιακής Επιτροπής θα πάρουν μέρος οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Πρόκειται για ακόμη μία αθλητική κύρωση ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Αθλητισμού, από την πλευρά του, ετοιμάζει προσφυγή στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο. Μέχρι τώρα περισσότερες από 15 διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες έχουν… εξοστρακίσει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές από διεθνείς διοργανώσεις ως απάντηση για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Αντρέι Φεντόροφ, δήλωσε ότι συνεργάζεται με τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή για την αποτροπή αυτής της απόφασης μέσα από τη δικαστική οδό. Επίσης υπογράμμισε ότι η χώρα θα πρέπει να αποζημιωθεί για τις διεθνείς διοργανώσεις που δεν διεξήχθησαν εκεί.

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου, που θα αρχίσουν αύριο, οι αθλητές θα πρέπει να καλύψουν τα χρώματά τους, και εάν κατακτήσουν μετάλλια δεν θα ακουστούν εθνικοί ύμνοι.

Την πόρτα πίσω του με κρότο χτυπάει φεύγοντας από την Τσέλσι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, καθώς μετά την παράδοση της διαχείρισης της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι πουλάει και τις μετοχές του.

Εκτός Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συλλόγων οι ρωσικές ομάδες.

Αν και οι βρετανικές κυρώσεις δεν τον αφορούν ακόμη, αυτό θεωρείται ζήτημα χρόνου, κι έτσι ο Ρώσος μεγιστάνας φέρεται να είναι σε συζητήσεις με τον Ελβετό εκατομμυριούχο Χανς-Γιοργκ Βάις για την πώληση της Τσέλσι. Ο Ελβετός παραδέχθηκε ότι του ζητήθηκε να συμμετάσχει στην εξαγορά μαζί με πέντε – έξι άλλους επενδυτές.

Η δε Εβερτον διέκοψε τη συνεργασία της με τρεις ρωσικές εταιρείες που είχε φέρει ο Αλισερ Ουσμάνοφ ως χορηγούς.

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) ανακοίνωσε ότι εξαιρεί μέχρι νεωτέρας από τους κόλπους του όλες τις ρωσικές ποδοσφαιρικές ομάδες που είναι μέλη του (ΤΣΣΚΑ, Σπαρτάκ και Λοκομότιβ Μόσχας, Κράσνονταρ, Ροστόφ, Ρούμπιν και Ζενίτ). Ο Γερμανός προπονητής της Λοκομοτίβ, Μάρκους Γκίσντολ, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


[There are no radio stations in the database]