Το σημερινό αστυνομικό δελτίο με την Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

28 Φεβρουαρίου 2022

Στην εκπομπή “Εδώ στα Δυτικά” με τον Αναστάση Ατζάμπο, για τις νέες εξελίξεις της επικαιρότητας στο αστυνομικό δελτίο, μίλησε η Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη στο planetwebradio.gr. 

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ 12ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Ένας ανήλικος μαχητής δίνει τη μεγαλύτερη του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού πυροβολήθηκε από καραμπίνα στο κεφάλι. Όλα συνέβησαν το Σάββατο στη Καλαμπάκα, όταν ο ανήλικος μαζί με τον πατέρα του πήγαν για κυνήγι αγριογούρουνου.

Κάποιος άγνωστος τον πέρασε για θήραμα και τον πυροβόλησε. Η αστυνομία αναζητά τους κυνηγούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο για να τους ανακρίνουν.

ΣΚΗΝΕΣ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πράγματι σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν στο Ζεφύρι αφού πυρ κατά των αστυνομικών άνοιξε ένας Ρομά από το Ζεφύρι, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες το περιστατικό συνέβη μεσημεριανή ωρα στην οδό Κατσαντώνη, όπου μετά από συμπλοκή ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά η συμπλοκή επεκτάθηκε στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και Σκυλοσόφου.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο ένας από τους Ρομά άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Τελικά κ δράστης συνελήφθη. Το παράδοξο αλλά όχι απίθανο είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η εντολή που έλαβαν οι αστυνομικοί μόλις το άτομο άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους…ήταν να μην ανταποδώσουν.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι το πω που χρησιμοποίησε είχε κλαπεί τον περασμένο Ιανουάριο από αστυνομικό. Στη συνέχεια έγιναν τρεις συλλήψεις ενώ από έρευνα που έκανε η αστυνομία σε σπίτια βρέθηκε ένα πιστόλι και μία κυνηγετική καραμπίνα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η γνώση στις πρώτες βοήθειες και για τους αστυνομικούς αποτελεί ένα ακόμα όπλο στη ζώνη εξάρτησης τους. Λίγες ημέρες μετά την επαναφορά του ηλικιωμένου στη ζωή με ΚΑΡΠΑ από πλήρωμα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αστυνομικοί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΡΑΣΗ προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε αιμόφυρτο αλλοδαπό ο οποίος έφερε βαθύ τραύμα στο κεφάλι.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του synenas.gr, είχε προηγηθεί συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό του άντρα. Κατόπιν στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του.

Αξίζει να σημειώσω ότι οι αστυνομικοί κατέχουν εξοπλισμό για τον οποίο έχουν δαπανήσει δικά τους χρήματα ενώ εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες ιδιωτικά μιας και οι υπηρεσιακές εκπαιδεύσεις είναι άλλοτε ανύπαρκτες και άλλοτε ελάχιστες.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΌΜΟΥ ΣΤΗ ΚΥΨΕΛΗ

Γενικότερα Ανάσταση σημειώνονται αρκετές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών με καταγωγή κυρίως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν στο κέντρο της Αθήνας. Το μεσημέρι του Σαββάτου εντοπίστηκε αιμόφυρτος ένας άνδρας αφγανικής καταγωγής αυτή τη φορά στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες διερχόμενος πολίτης ειδοποίησε την αστυνομία για έναν άνθρωπο που ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο πνιγμένος από το αίμα. Ο άντρας παρόλες τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του.

Έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στον μηρό. Το θύμα δεν κατάφερε να πει κάτι για τις συνθήκες θανάτου και έτσι αστυνομία θα προσπαθήσει να διαλευκάνει την υπόθεση από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες. Πάντως όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών οφείλεται η ανθρωποκτονία.

ΟΠΑΔΟΙ ΕΚΟΒΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΣΤΥΝΙΜΙΚΟΙ ΦΥΛΑΞΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η διαταγή για επιτήρηση από αστυνομικούς σε σύνδεσμο οπαδών που είχε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως είναι φυσικό οι αντιδράσεις ήταν πολλές και δικαίως αφού υποτίθεται πως μετά από κυβερνητική απόφαση η λειτουργία των οπαδικών συνδέσμων έχει ανασταλεί έως τις 31 Ιουλίου. Συνδικαλιστές του ΣΕΦΕΑΑ Αθηνών μέσα από δημοσιεύματα στα social media εκφράζουν την αγανάκτηση τους αναφέροντας ότι με εντολή ΓΑΔΑ τρεις ομάδες ΔΙΑΣ και περιπολικά άφησαν το πολύπαθο κέντρο για να φυλάξουν τους οπαδούς στο Γαλάτσι.

Μάλιστα οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι την ώρα που εκτελούσαν χρέη σκοπού για τη γιορτή οπαδικού συνδέσμου δολοφονήθηκε εν μέση οδώ ο άνθρωπος που ανέφερα παραπάνω, μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων πολιτών.

Οι συνδικαλιστές θέτουν ευλογα ερωτήματα όπως πως δόθηκε τέτοια εντολή όταν οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν ανακοινώσει επίσημα το κλείσιμο όλων των οπαδικών ομάδων και εάν η πολιτική ηγεσία γνωρίζει ότι η αστυνομία χρησιμοποιείται και σε τέτοια παρεργα αφήνοντας εγκληματολογων τις περιοχές.

Ακούστε παρακάτω το αστυνομικό δελτίο με την Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη:


[There are no radio stations in the database]