Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι πολίτες εγκαταλείπουν το Κίεβο μετά τις εκρήξεις – Στρατιωτικός νόμος στη χώρα

24 Φεβρουαρίου 2022

Στρατιωτικός νόμος επιβλήθηκε σε όλη την Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης τα ξημερώματα στη χώρα.

Στο Κίεβο ήχησαν οι σειρήνες των βομβαρδισμών και χιλιάδες πολίτες επιχειρούν να φύγουν σε καταφύγια, δημιουργώντας μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα στους δρόμους.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη. Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Ζελένσκι: Μην πανικοβάλλεστε – Θα νικήσουμε

Να μην πανικοβάλλονται κάλεσε τους Ουκρανούς ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ υποσχέθηκε τη “νίκη” επί των ρωσικών δυνάμεων.

“Μην πανικοβάλλεστε, είμαστε έτοιμοι για όλα, θα νικήσουμε”, ανέφερε ο κ. Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έπληξε στρατιωτικές υποδομές και θέσεις της συνοριοφρουράς.

Λίγη ώρα αργότερα, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα.

Η ρωσική επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, σκοπό έχει “να καταστραφεί το ουκρανικό κράτος, να καταληφθεί η επικράτειά της διά της βίας και να επιβληθεί κατοχή”, ανέφερε εξάλλου το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κίεβο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να “δράσει αμέσως”, να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Πόλεμος στην Ουκρανία – Οι πολίτες εγκαταλείπουν το Κίεβο

Στα περίχωρα του Κιέβου ακούγονται εκρήξεις, όμως μέσα στην ουκρανική πρωτεύουσα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στρατεύματα.

Χιλιάδες κάτοικοι του Κιέβου βρίσκονται στους δρόμους, καθώς έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την πόλη με τα αυτοκίνητά τους.


[There are no radio stations in the database]