Γονείς αρνητές κρατούν 47 παιδιά Δημοτικού μακριά από το σχολείο στη Δυτική Θεσσαλονίκη

22 Φεβρουαρίου 2022

Μακριά από το σχολείο “κρατούν” έως και σήμερα 47 παιδιά Δημοτικού, γονείς που αντιδρούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα του κορονοϊού, στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το GRTimes, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Φροσύνης αποκαλύπτει ότι από τα 49 παιδιά που είχαν καταγραφεί πριν από την εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα, μόνο δύο παιδιά μεταπείστηκαν και επέστρεψαν στη δια ζώσης εκπαίδευση ενώ τα υπόλοιπα 47 παραμένουν μακριά από το σχολείο.

“Από την τελευταία αποδελτίωση που έχουμε κάνει προκύπτει ο αριθμός των 47 παιδιών που απέχουν μέχρι και σήμερα από τα μαθήματά τους. Κι αυτός ο αριθμός παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, παρά το γεγονός ότι έχουμε κάνει προσέγγιση στις οικίες τους και έχουμε ειδοποιήσει τους γονείς ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την χρονιά λόγω απουσιών” αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Προσθέτει σε ότι ο αριθμός αυτός “παραμένει αμετάβλητος παρά το γεγονός ότι έχουμε παραδώσει τη σχετική λίστα των ονομάτων στον εισαγγελέα” καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στο GRTimes, ο κ. Φροσύνης, είχε αναφερθεί και σε διάφορα τεχνάσματα που έχουν επινοήσει αρνητές γονείς, προκειμένου να δικαιολογήσουν την απουσία των παιδιών από τα σχολεία, αλλά και να αποφύγουν τις προβλεπόμενες ποινές.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν γονείς οι οποίοι ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκαν σχολεία ανά τον κόσμο που παραδίδουν μαθήματα με τη μορφή τηλεκπαίδευσης και τα επικαλούνται ως δικαιολογία, αναφέροντας ότι εγγράψει εκεί τα παιδιά τους.

“Τέτοια αιτήματα έχουν κατατεθεί πολλά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από γονείς που έχουν εντοπίσει αυτού του είδους τα σχολεία ακόμη και στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να γλιτώσουν τις όποιες κυρώσεις” είχε αναφέρει τότε ο κ. Φροσύνης, προσθέτοντας ωστόσο ότι “τα αιτήματα αυτά όπως είναι εύλογο, δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά από τη Διεύθυνση”.


[There are no radio stations in the database]