The First Lady: Το trailer της πολυαναμενόμενης σειράς για τις Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ

21 Φεβρουαρίου 2022

Δεν είναι εύκολο να είσαι στον Λευκό Οίκο, ακόμα κι αν δεν είσαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Το Showtime κυκλοφόρησε ένα trailer για τη σειρά The First Lady, η οποία αφηγείται την ιστορία τριών από τις πιο διάσημες συζύγους προέδρων στην αμερικανική ιστορία.

The First Lady – Η πλοκή

Το The First Lady ρίχνει φως στην περίπλοκη πολιτική ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα από τα μάτια των Πρώτων Κυριών τους. Η πρώτη σεζόν θα ακολουθήσει τη ζωή της Michelle Obama (Viola Davis), της Betty Ford (Michelle Pfeiffer) και της Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson) καθώς πορεύονται στην αρένα της αμερικανικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, το The First Lady είναι μια αποκαλυπτική αναδιατύπωση της αμερικανικής ηγεσίας, μέσα από το φακό των γυναικών που βρέθηκαν στην καρδιά του Λευκού Οίκου. «Η σειρά, ρίχνει φως στην προσωπική και πολιτική ζωή τριών μοναδικών, αινιγματικών γυναικών και των οικογενειών τους, παρακολουθώντας τα ταξίδια τους στην Ουάσιγκτον, βουτώντας στο παρελθόν τους και ακολουθώντας τους πέρα ​​από τον Λευκό Οίκο στις μεγαλύτερες στιγμές τους.

The First Lady – Το trailer

Η σειρά, σε σκηνοθεσία της βραβευμένης με Όσκαρ, Susanne Bier,  θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου, ενώ πλέον μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το trailer που μόλις κυκλοφόρησε.

Στο trailer, παρακολουθούμε την Michelle Obama (Viola Davis) να ξαπλώνει στην αγκαλιά του Barack (O-T Fagbenle) και να εξομολογείται: «Σε τέσσερα χρόνια, δεν θέλω να κοιτάξω πίσω και να σκεφτώ, τι απέγινα ζώντας σε αυτό το σπίτι». Την βλέπουμε να ποζάρει για φωτογραφήσεις και να ενεργεί ενάντια στις προσδοκίες της κοινωνίας: «Θέλουν να με μετατρέψουν σε Μαύρη Μάρθα Στιούαρτ;», αναρωτιέταιΕπιπλέον, στο trailer βλέπουμε την Betty Ford (Michelle Pfeiffer) να ταλαιπωρείται από τις πολιτικές φιλοδοξίες του συζύγου της Gerald (Aaron Eckhart) και την Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson) υπενθυμίζει στον FDR (Kiefer Sutherland) ότι είναι μια γυναίκα με τη δική της άποψη.

To προφίλ των Πρώτων Κυριών

Η Eleanor Roosevelt, ήταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ την περίοδο 1933-1945. 

 Αποφασισμένη να μη μείνει στη σκιά του και να ασχολείται απλώς με εσωτερικά θέματα ήσσονος σημασίας, έδειξε στον πλανήτη ότι η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της πολιτικής. Πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για κοινωνική δικαιοσύνη, μίλησε ανοιχτά για τις φυλετικές προκαταλήψεις, εργάστηκε πυρετωδώς για να βρει η γυναίκα τη θέση της στην κοινωνία και συντόνισε τον αγώνα της με κάθε κίνημα που αποζητούσε ένα καλύτερο αύριο.

Η Betty Ford, ήταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ το 1974-77 την περίοδο της προεδρίας του Τζέραλντ Φορντ

Είχε ενεργό ρόλο στην κοινωνική πολιτική και ήταν από τις πιο ειλικρινείς και πολιτικά δραστήριες Πρώτες Κυρίες στην ιστορία. Επίσης, πρωτοστάτησε σε καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εθισμό και την κατάχρηση ουσιών. Δημοσιοποίησε μάλιστα το δικό της πρόβλημα με τον αλκοολισμό και συνίδρυσε κέντρο αποτοξίνωσης που φέρει το όνομά της.

Η Michelle Obama, ήταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ την περίοδο 2009-2017

Έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που βρέθηκε σε αυτό το ρόλο, εκπροσώπησε επάξια την κοινότητά της με τον δυναμισμό και τη σοβαρότητα που επέδειξε. Συνεχίζει μέχρι και σήμερα το έργο που είχε ξεκινήσει πολύ πριν την ανάδειξη του συζύγου της στην προεδρία των ΗΠΑ. Όπως γράφει η ίδια στο βιβλίο της Becoming: «Δεν υπάρχει εγχειρίδιο για τις νέες Πρώτες Κυρίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ένα περίεργο είδος τίτλου παρά την προεδρία, μια θέση που μέχρι να φτάσω σε αυτήν είχε ήδη καταληφθεί από περισσότερες από σαράντα τρεις διαφορετικές γυναίκες, καθεμία από τις οποίες τον είχε διαχειριστεί με τον δικό της τρόπο».


[There are no radio stations in the database]