Το μεγάλο «ευχαριστώ» στους διασώστες

17 Φεβρουαρίου 2022

Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι γιατροί του ΕΚΑΒ, οι οποίοι δίνουν καθημερινά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τη μάχη για τη διάσωση των πολιτών, τιμήθηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση.

Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι γιατροί του ΕΚΑΒ, οι οποίοι δίνουν καθημερινά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τη μάχη για τη διάσωση των πολιτών, τιμήθηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την ημέρα «Θυσίας του Διασώστη», που είναι θεσμοθετημένη στις 14 Ιανουαρίου.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς «τους αφανείς ήρωες του ΕΚΑΒ», τονίζοντας ότι «η πιο έμπρακτη τιμή θα είναι η γρήγορη οικοδόμηση ενός νέου ΕΚΑΒ». Αναφέρθηκε στην απαλλαγή φόρου στα πτητικά επιδόματα, που θα ισχύει και για τους διασώστες των αεροσκαφών του ΕΚΑΒ και πρόσθεσε ότι θα γίνουν «νέες απαραίτητες προσλήψεις» και θα δρομολογηθεί η διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού.

to-megalo-eycharisto-stoys-diasostes0

Ο κ. Μητσοτάκης βράβευσε τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Λαμίας, Θεμιστοκλή Λιάσκο, που είναι ο αρχαιότερος εν ενεργεία, και τον υπεύθυνο του τομέα ΕΚΑΒ Ιστιαίας. Τιμητικά βραβεία πήραν οι διασώστες Γιάννης Χούσος και Κώστας Κωστανάσιος για τη διάσωση ανήλικων παιδιών σε τροχαίο ατύχημα στην Ανδρο τον Ιούλιο του 2021, η γιατρός Αναστασία Ζυγούρα, ως επικεφαλής συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ, ο ιατρός Σπύρος Δημητρόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθήνας και διασώστης, Γιώργος Μαθιόπουλος, και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Χρήστος Αγγελίδης, ως εκπρόσωπος του προσωπικού του ΕΚΑΒ.


[There are no radio stations in the database]