Βομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ

17 Φεβρουαρίου 2022

Πρόκειται για περιοχές που αμφότερες ελέγχονται από φιλορώσους αντάρτες – Επιβεβαιώνει ο ΟΑΣΕ για πολλά περιστατικά βομβαρδισμών τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Εκρήξεις που παραπέμπουν σε βομβαρδισμό από πυροβολικό ακούστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ και στο Ελένκοβα, χωριό της ίδιας περιοχής, στην ανατολική Ουκρανία.

Πρόκειται για περιοχές που αμφότερες ελέγχονται από φιλορώσους αντάρτες. Την πληροφορία μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρία.

Αλληλοκατηγορίες Κιέβου – φιλορώσων

Νωρίτερα, οι αντάρτες είχαν καταγγείλει ότι το Κίεβο βομβάρδισε τις περιοχές τους με όλμους, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Το Κίεβο διέψευσε ότι επιτέθηκε στις θέσεις των αυτονομιστών. 

Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά βομβαρδισμών κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Reuters, προκαλώντας ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης.

Δείτε βίντεο από το Twitter στο οποίο φέρεται να ακούγεται η επίθεση

Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/oukrania-reuters-vomvardismoi-konta-sto-aerodromio-tou-ntonetsk


[There are no radio stations in the database]