Τελικός με… αστερίσκο για τη 15χρονη Βαλίεβα

17 Φεβρουαρίου 2022

Ένα μετάλλιο που αν το κατακτήσει δεν γνωρίζει αν και πότε θα το πάρει θα διεκδικήσει σήμερα η Καμίλα Βαλίεβα.

Ενα μετάλλιο που αν το κατακτήσει δεν γνωρίζει αν και πότε θα το πάρει θα διεκδικήσει σήμερα η Καμίλα Βαλίεβα. Η 15χρονη Ρωσίδα, η οποία έχει γίνει το πρόσωπο των Χειμερινών Αγώνων του Πεκίνου, θα πάρει μέρος στον τελικό του ατομικού του καλλιτεχνικού πατινάζ και θεωρείται φαβορί.  

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι εάν η «Μις Τέλεια» βρεθεί ανάμεσα στις τρεις πρώτες θα τοποθετηθεί δίπλα από το όνομά της ένας αστερίσκος, που θα παραπέμπει σε σημείωση που θα λέει ότι οι απονομές θα γίνουν όταν τελεσιδικίσει η, σχετιζόμενη με χρήση απαγορευμένων ουσιών, υπόθεση της 15χρονης. Τα αποτελέσματα θα θεωρούνται ανεπίσημα, ενώ η Ρωσίδα αναμένεται να μην παρευρεθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη των νικητών.

Η Καμίλα Βαλίεβα, παρόλο που είναι μόλις 15 ετών, θεωρείται από τους ανθρώπους του χώρου μία από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του Πεκίνου αποκαλύφθηκε ότι είχε βρεθεί θετική στην τριμεταζιδίνη στο ρωσικό πρωτάθλημα. Στο θετικό δείγμα της βρέθηκαν και hypoxen και L-Carnitine, δύο ουσίες που δεν συγκαταλέγονται στις απαγορευμένες. Σύμφωνα με την υπηρεσία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ, «αυτός ο συνδυασμός στοχεύει στην αύξηση της αντοχής, στη μείωση της κόπωσης και στην προώθηση της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στη χρήση του οξυγόνου».


[There are no radio stations in the database]