Στις φυλακές επέστρεψε την Τρίτη ο Μένιος Φουρθιώτης, τέσσερις μόλις μήνες μετά την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους

16 Φεβρουαρίου 2022

Στις φυλακές επέστρεψε την Τρίτη ο Μένιος Φουρθιώτης, τέσσερις μόλις μήνες μετά την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους.

Ο γνωστός παρουσιαστής συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, καθώς σε βάρος του εκδόθηκε βούλευμα για νέα προφυλάκιση, λόγω της συστηματικής παραβίασης των όρων αποφυλάκισης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν εμφανιζόταν ως όφειλε στο Αστυνομικό Τμήμα και επικαλέστηκε στον Εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, κινητικά προβλήματα, όμως συνελήφθη και οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο παρουσιαστής που βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία κακουργηματικών πράξεων μετά τις “σκηνοθετημένες” επιθέσεις στο σπίτι του, είχε αποφυλακιστεί μετά από 5 μήνες κράτησης τον περασμένο Οκτώβριο. Εκτός από την εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα, ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και η απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Με βάση την ίδια δικογραφία, ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην υπόθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία. Σε βάρος του είχαν ασκηθεί διώξει από την εισαγγελία για σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία, ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία, ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε καταγράψει μια ακόμα σύλληψη στο ενεργητικό του όταν οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά από μήνυση πρώην συνεργάτη του.

Αφορμή: οι αναρτήσεις του γνωστού παρουσιαστή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες κατονομάζει μάρτυρες που είχαν καταθέσει στις αρχές για το συμβόλαιο εκτέλεσης κατά δημοσιογράφου.

Τη μήνυση που αφορά στα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, της συκοφαντικής δυσφήμηση και της παράβασης του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων, κατέθεσε πρώην συνεργάτης που παρουσιαστή και μάρτυρας στην συγκεκριμένη υπόθεση.


[There are no radio stations in the database]