Ποιά μάρκα – έκπληξη είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων των ΗΠΑ;

16 Φεβρουαρίου 2022

Στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, κυριαρχούν όπως είναι λογικό οι αμερικάνικες εταιρίες στις πωλήσεις. Όχι όμως στις εξαγωγές.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο και να μην είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά συμβαίνει αδιαλείπτως τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων με χώρα παραγωγής της ΗΠΑ δεν είναι κάποια αμερικάνικη εταιρία, αλλά η BMW.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, η BMW κατασκεύασε 433.810 αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στο Σπάρτανμπουργκ στη Νότια Καρολίνα. Από αυτά τα 257.876 πωλήθηκαν σε αγορές εκτός Αμερικής, κάνοντας την BMW την μεγαλύτερη εξαγωγική αυτοκινητοβιομηχανία που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

Τα παραπάνω νούμερα σημαίνουν ότι πάνω από το 60% των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ από την ΒΜW πήγαν σε αγορές εκτός Αμερικής, με την αξία τους να ξεπερνά τα 10,1 δισ. δολάρια.

Το εργοστάσιο στο Σπάρτανμπουργκ παράγει τις BMW X3, X3 M, X4, X4 M, X5, X5 M, X6, Χ6 Μ και την Χ7. Από εκεί φθάνουν σε 120 χώρες του κόσμου, κυρίως από το λιμάνι του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα.

bmw x4 new

Οι πέντε μεγαλύτερες αγορές που πηγαίνουν τα αυτοκίνητα αυτά είναι η Κίνα (24,1%), η Γερμανία (12,3%), η Νότια Κορέα (9,4%), ο Καναδάς (5,6%) και η Βρετανία (5,4%).

Το εργοστάσιο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την αμερικάνικη αγορά, καθώς 179.840 αυτοκίνητα πωλήθηκαν εκεί, αντιπροσωπεύοντας το 53% των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας στις ΗΠΑ. Τα πιο επιτυχημένα μοντέλα είναι η Χ3 και η Χ5.

Το εργοστάσιο στο Σπάρτανμπουργκ ξεκίνησε την λειτουργία του το 1992. Σήμερα απασχολεί πάνω από 11.000 εργαζόμενους και έχει μέγιστη παραγωγική ικανότητα που φθάνει στα 450.000 αυτοκίνητα ετησίως.

ΠΗΓΗ: https://www.newsauto.gr/news/pia-marka-ekplixi-ine-o-megaliteros-exagogeas-aftokiniton-ton-ipa/


[There are no radio stations in the database]