Με σχέδιο και καθαρό μυαλό σκότωσε ο Πολωνός τον 7χρονο – Πώς αποκαλύφθηκε το φονικό

14 Φεβρουαρίου 2022

Με ψυχραιμία και “καθαρό μυαλό” έδρασε ο 33χρονος οικοδόμος από την Πολωνία, καλύπτοντας μεθοδικά τα ίχνη της δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη.

Αυτό αναφέρουν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που από τον περασμένο Νοέμβριο είχαν ανακαλύψει τον αυτοσχέδιο τάφο του αδικοχαμένου παιδιού στο κτίριο της οδού Σκιάθου και αναζητούσαν μάταια ίχνη της δολοφονίας.

Δεν εντόπισαν όμως ποτέ αίμα ή γενετικό υλικό στο σημείο, κάτι που μαρτυρά τη μεθοδικότητα του δράστη. Μαζί με την μητέρα του αδικοχαμένου αγοριού, κατάφεραν για 5 χρόνια να κρατήσουν μυστική την εξαφάνιση, αποπροσανατολίζοντας συγγενείς, φίλους, ακόμα και τις αρχές.

Ο Εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού, σε βάρος του οικοδόμου και της 29χρονης μητέρας, που πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, την επόμενες ημέρες.

Τιμωρίες και βασανιστήρια

“Hξερα ότι τα παιδιά πρέπει να τα μαλώνεις. Έδειξε ασέβεια στη μάνα του“, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς ο 33χρονος, περιγράφοντας τις φρικιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας. Το αγόρι για χρόνια αντιμετώπιζε άγρια και συστηματική κακοποίηση από τον σύντροφο της μητέρας του, μέχρι που τελικά τον Ιανουάριο του 2017, έχασε τη ζωή του.

Ο οικοδόμος, όπως αποκάλυψε στις αρχές, συνήθιζε να τιμωρεί το νεαρό αγόρι αφήνοντας το ακόμα και χωρίς φαγητό. Το μοιραίο βράδυ, αποφάσισε να φιμώσει τον Ανδρέα με μονωτική ταινία το στόμα του, όταν το παιδί όπως είπε δεν σεβάστηκε την μητέρα του και ύψωσε τη φωνή του.

Με μια μονωτική ταινία, ο 33χρονος κάλυψε το στόμα του παιδιού, με αποτέλεσμα, λίγα λεπτά αργότερα ο 7χρονος να πέσει νεκρός από ασφυξία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί πιθανότατα ήταν ακινητοποιημένο και δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να βγάλει την ταινία που του έκοβε την ανάσα.

“Μην ασχολείσαι, θα το τακτοποιήσω εγώ”, φέρεται να είπε ο 33χρονος στην μητέρα του παιδιού, όταν εκείνη άκουσε θόρυβο και ρώτησε τι συμβαίνει. Η 29χρονη δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τον σύντροφο της που καθημερινά χτυπούσε και βασάνιζε το αγόρι, ενώ την ώρα της δολοφονίας σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς “έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή και δεν έβλεπε”.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της Ασφάλειας, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε αρκετές από τις λεπτομέρειες της δολοφονίας.

“Αυτός είχε βάλει τιμωρία το παιδί και κάτι έπαθε”, φέρεται να είπε υποστηρίζοντας ότι δεν είδε τον 33χρονο να βάζει τη μονωτική ταινία, όπως επίσης και ότι δεν γνώριζε τι έκανε ο σύντροφος της με το πτώμα του παιδιού.

Ναρκωτικά και μια… τυχαία σύλληψη πρόδωσαν το μυστικό

Οι ενέργειες του οικοδόμου μετά τη δολοφονία, προκαλούν αποστροφή. Έχτισε αυτοσχέδιο τάφο στην ταράτσα της πολυκατοικίας στην οδό Σκιάθου και εκεί έκρυψε το πτώμα του παιδιού.

Όταν μετακόμισαν, έβαλε τα κόκκαλα σε μια εργαλειοθήκη την οποία έκρυψε σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ, στο μπαλκόνι του νέου σπιτιού. Μάλιστα ο άνδρας δεν δίσταζε αρκετές φορές να παίρνει την συγκεκριμένη εργαλειοθήκη μαζί του στη δουλειά. Αυτό που τελικά οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ήταν όπως αποδείχτηκε τα προβλήματα που είχε ο 33χρονος από την Πολωνία, με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Υπό την επήρεια ουσιών είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του την αποτρόπαια πράξη και όταν εκείνος συνελήφθη λίγες μέρες πριν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, αποκάλυψε στους αστυνομικούς όσα γνώριζε για τη δολοφονία.

Άμεσα ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που ξεκίνησε τις αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 7χρονου αγοριού. Όπως αποδείχτηκε ο Ανδρέας δεν είχε περάσει ποτέ τα σύνορα, ενώ ο πατέρας του, δεν είχε καν σταθερή διεύθυνση, καθώς νοσηλεύεται διαρκώς σε ψυχιατρικές κλινικές λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Όταν μάλιστα τον ρώτησαν για το παιδί, δεν γνώριζε την τύχη του. Έπειτα από έρευνα που κράτησε τουλάχιστον δύο μήνες, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τόσο της 29χρονης μητέρας, όσο και του 33χρονου καθώς ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Το πρωί του Σαββάτου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Αστυπάλαιας με τις αρχές να εντοπίζουν στη βεράντα μακάβριο εύρημα. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Ολιγωρία από πρόνοια και αστυνομία

Το “ταραχώδες” παρελθόν του ζευγαριού, είχε “προειδοποιήσει” επανειλημμένα τις αρχές, που όμως όπως αποδείχτηκε είχαν επιδείξει συστηματική ολιγωρία σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Η 29χρονη είχε χωρίσει με τον Πολωνό σύζυγο της το 2015 και λίγο καιρό αργότερα άρχισε να συζεί με τον 33χρονο οικοδόμο. Γείτονες και στα δύο σπίτια που έμενε το ζευγάρι, κάνουν λόγο για συχνούς άγριους καβγάδες και βίαιες συμπεριφορές του άνδρα, τόσο προς την γυναίκα, όσο και προς τα παιδιά της. Το 2018, η 14χρονη σήμερα αδερφή του Ανδρέα, εμφανίστηκε στο σχολείο της με σημάδια κακοποίησης.

Οι δάσκαλοι ενημέρωσαν τις αρχές, άμεσα κινήθηκαν διαδικασίες και το κορίτσι δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Παρά τα σημάδια των βίαιων χτυπημάτων, κανείς δεν επιχείρησε να αναζητήσει την τύχη του δεύτερου παιδιού της 29χρονης, που ήταν ήδη νεκρό, θαμμένο μέσα στον αυτοσχέδιο τάφο της οδού Σκιάθου. Αρμόδιες υπηρεσίες, συγγενείς αλλά και φίλοι, πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της 29χρονης ότι το παιδί ήταν στην Πολωνία με το βιολογικό του πατέρα. Με αυτό τον τρόπο το ζευγάρι κατάφερε για 5 χρόνια να κρατά κρυμμένο το φρικιαστικό μυστικό.

Ανδρέας και Άννυ: Οι ομοιότητες της… φρίκης

Ήταν Μεγάλη Παρασκευή 9 Απριλίου του 2015, όταν κόπηκε βίαια η ζωή της μικρής Άννυ στο σπίτι της στην οδό Μιχαήλ Βόδα. Δράστης, ο 27χρονος Stanislav Bakardzhiev ή “Σάββας”, ο βιολογικός πατέρας του κοριτσιού. Όπως και στην περίπτωση του 7χρονου Ανδρέα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούσαν την υπόθεση, είχαν έρθει αντιμέτωποι με την απόλυτη φρίκη.

Ο 27χρονος παιδοκτόνος κατάφερε σειρά από βίαια χτυπήματα στο παιδί, το οποίο σύμφωνα με αστυνομικούς, προσπαθούσε μάταια να γλυτώσει από τις άγριες διαθέσεις του πατέρα του. Όταν ο δράστης ολοκλήρωσε την κακοποίηση, έβαλε την 4χρονη στην κούνια της, όπου την βρήκε νεκρή, πιθανότατα από εσωτερική αιμορραγία.

Ένα 24ωρο αργότερα, γράφοντας την τελευταία πράξη του φρικιαστικού δράματος, αποφάσισε να κάνει “κιμά” το ίδιο του το παιδί. Ένα ακόμα κοινό στοιχείο ανάμεσα στις δύο αποτρόπαιες πράξεις: οι δύο δράστες ήταν εξαρτημένοι χρήστες ναρκωτικών.


[There are no radio stations in the database]